Sjuk dröm

   Inatt hade jag en riktigt sjuk, knäpp dröm! Familjen skulle på utflykt, till ett utomhus bad. Jag, mor, jennifer, wille o även gunter. Jennifer skulle övningsköra dit. På 70 vägen körde hon 120, jag påpekade detta för mor som var lugn o bad henne sakta in till 110. Saken var den att hon inte ens visste hur man bromsade...
   Väl på äventyrsbadet kunde man inte bada, då drunknade man. (Kan man ju verkligen kalla äventyrsbad!) Så det slutade med att jag och Milo simtränade tillsammans?!
  
   Det var en riktigt lustig och skum dröm kan jag säga, men lite små kul. Nu sitter jag och kollar i boken som vi ska ha på kursen som börjar idag! Statistik, ska bli riktigt kul att se vad det är!


   /M

Godnatt

Ja nu går jag och sover så det fortare blir söndag, och jag får åka tillbaka till Nytorp och träffa Ian :-)
GUD VAD JAG LÄNGTAR EFTER MIN ÄLSKADE LILLA PRINS!

/ J


Andra veckan

Dagarna bara flyger iväg på Nytorp, vips, så har en vecka gått. Galet!
Åkte dock hem idag på morgonen för har nog dragit på mig någon förkylning, usch hur jag mår.
Men veckan började lugnt med sightseen i arbrå, och dragkamp m.m. på eftermiddagen. Sen har vi börjat med AMS (Arbetsmiljö och säkerhet) i ladugården och stallet. Inte så jättekul. Våra stålhätteskor + stövlar har kommit, och stövlarna är såååå sköna! :-)
Fick även rida litegrann, men jag tycker verkligen inte om ridskolehästar. Hade dessutom glömt mina ridskor, så red i stövlarna och dressyrsadel, aningen klumpigt. Och ja det är full rulle hela dagarna, fötterna brukar vara nära att ramla av i slutet på dagen. Blir även en tripp till arbrå då & då och kolla läget där.
Men på söndag kommer hästarna iallafall, och som jag längtar!
Dock betyder det också att stalljouren kör igång. Jag har på måndag och tisdag, ska vara i stallet kl 6. Jobbigt! Och fredag, lördag, söndag, så blir kvar på Nytorp till helgen.
Men nu ska jag gå och sova en stund tills mamma kommer hem med något ätbart. Min egna säng, för första gången på 2 veckor, hoho.

/ J

En vecka senare..

   Ja nu har det gått nästan en vecka sedan operationen, och jag har sjukt ont! Usch, mitt knä är större än mitt lår och värker exakt hela tiden. Ingen aptit alls av smärtstillandena och bara trött trött trött. På det så försöker jag plugga, ingen lyckad kombination, men vi får se hur resultatet blir sedan...

   Vaknade inatt av att jag hörde små tassar som sprang, sedan kände jag de små tassarna som hoppade rätt upp på mitt knä och jag tror stygnen sprack upp lite på ett ställe, igen, för jag har blött ännu mer! 

   Jag tror dessutom att sommaren är över, sorgligt, vem vill inte ha mer värme och mer sol liksom?

   I fredags skrev jag en tenta, redovisning, på onsdag har jag ekonomistyrning och på fredag två stycken, marknadsföring och ekonomisk politik i en öppen ekonomi.. Fick ju avslag från CSN, de ville inte ge mig pengar pga mina studieresultat. Jag har skickat in ett brev och berättat om mormors bortgång osv, dessutom bör jag klara en tenta eller två... så det kommer lösa sig hoppas jag!


/M

Hemkommen

Ja nu är första veckan avklarad på Nytorp.
Träffat sjukt trevligt folk, (mindre trevligt folk också såklart, men dom flesta verkar väldigt bra), ätit supergod mat, och haft roligt.
Tog bussen hem, tog ca 2 timmar och trött som en get var jag. Treorna tyckte det var jättekul att banka på dörrarna och leka elefanter inatt kl 00.00 ungefär.
I veckan har vi gått rundturer, provat ut ladugårdskläder, haft några lektioner, plockat blommor, hälsat på djuren, kört traktor, rott kyrkbåt... ja, det är full rulle i stort sett hela tiden! Kan bli lite långsamt på kvällarna, men finns ju alltid någon att prata med och det är ju skönt. Min rumskompis har dock bestämt sig för att flytta till en annan så kommer inom en snar framtid att bli ensam. Till veckan ska vi åka buss till arbrå på upptäcksfärd, blir nog extremt spännande skulle jag tippa på, haha! Dom har ju aningen roliga ideér ibland men... bara att stå ut :-)
Våran mentor är från gotland, så har aningen svårt att förstå vad hon säger ibland, och en annan lärare låter som hon är konstant bajsnödig och kan inte säga R. Förutom det verkar alla lärarna trevliga och så.
När jag kom till hudik väntade jag på att mamma skulle klippa sig klart, sen åkte vi på åhlens och jag införskaffade en ny plattång, väldigt välbehövligt! Min håller på och rasar i småbitar. Råkade även svänga in på donken en sväng, jag hade ju inte ens fått eftermiddagsfika idag ;-)
Ja, vi får frukosten serverad 07.30-08.10 och lektionerna börjar 08.20. Väldigt lämpligt. Finns allt från ägg, till gröt att äta. Varm choklad, nypon&blåbärssoppa, solrosfrön och russin till filen osvosvosv. Sen äter vi lunch, får efterrätt ibland. Fick bl.a. chokladpudding med grädde en dag och glass med chokladrån en annan. Emellan det blir det oftast fika. En stund efter lunchen får vi eftermiddagsfika också. Sen är det middag vid fyra. Väldigt lämpligt! På kvällen får man dock fixa nåt själv men är inte så svårt att slänga ihop nudlar eller en macka. Jag kommer se ut som en köttbulle innan jag slutat där, hej & hå. Fick potatismos någon dag, trodde det skulle vara pulvermos som på alla andra skolor, men den var hemgjord och smaka precis som farmors. Underbart!

Nä nu ska jag göra ett nytt försök med att sparka igång diablo, byyye.


/ J

Operation, klar!

   Jaha, då sitter man här. Dagen efter D med stooort D. Det skumma är att jag inte ens har ont, än? Om jag skulle komma att ha riktigt sjukt ont borde ju det ha börjat på att kännas, belastade ju knä igår tom.

   Operationen gick bra, resultatet känns lite tungt dock. 'Felet' jag hade/har, gick det inte att göra något åt, utan jag kommer att få leva med det hela. Var något med inflammation i ledbandskapslar/veck något. Men sånt är livet. Nu vill jag bara att knä ska sluta vara så svullet så man kan komma igång och gå ordentligt snart, dock ska jag inte stressa!



/M

Dagen D

Om någon timme åker jag!
Kommer hem på fredag igen.

BYEBYE :-)



/ J

Nervös?

   Syster är nervös inför nytorp som sker imorgon, själv ska man ju in på operation dagen efter, klart man börjar på att bli lite nervös inför det också, men jag hoppas det hela slutar lyckligt!

   Körde upp Ian idag, det gick väldigt bra, mamma var väl den som var mest lättad då Pontus körde och hon slapp bekymmra sig om det hela!


/M

Imorgon!

Är det dagen D. Dagen jag väntat på i typ 2 år.
Jag flyttar ner till Nytorp.
Så otroligt nervös. Ska bege mig till stallet nu och göra ordning hästen för avfärd. Sen är det bara hem och packa mitt egna! Uhjuhj.
Magen är uppochner & utochin, samtidigt.

Ska försöka få i mig en macka nu iallafall.

/ J

Lördag

Nu är allting handlat och klart inför Nytorp.
Schampo, balsam, tvättmedel, tandkräm och jag vettefan allt som måsta handlas... och mera blir det! Måste köpa städgrejer och sånt också. Men det får vänta tills jag pratat med hon som jag ska dela rum med :-)
Gjorde en pizza till mig själv nyss också, så är sjukt mätt.
Men ska iallafall försöka städa rummet och göra rent buren åt Ogge så det är klart, för imorgon ska det packas!
Måste börja tvätta det som ska tvättas också... ojoj.

Och vita benlindor köpte jag åt Ian, så gissa om han kommer bli snygg imorgon när jag dessutom ska bada han ordentligt? ;-) Och ny grimma ska han få ha på sig, som är brun/blå, skitsnygg! :-)

/ J


2 dagar!

Egentligen är det 3 dagar, men jag anser den här dagen vara över nu... lördag och söndag kvar!
Imorgon ska jag och mami in till stan och handla lite småkrafs. Ian måste få nya benlindor också så han kan vara lite fin när han åker till arbrå :-)
På kvällen ska jag städa igenom mitt rum och ev. börja lägga fram lite grejer.
Pontus ska köra när vi åker ner med Ian på söndag :-) Madde och mamma ska med också.
Så på kvällen blir det packning.

Idag var jag i stallet i stort sett hela dagen. Ian fick även nya skor idag, och hovarna vart så fina!
Synd att veterinären inte verkat haft tid bara... blir till att leta någon nere i bollnäs då.

Måndagmåndagmåndag.

/ J

Framkalla bilder

Ja det är minsann inte lätt alla gånger, hade klickat ordning på över 30 bilder, då blev det error. Jag var nära att kasta ut datorn genom fönstret. Nu har jag nästan 70 bilder, så bestämmer det sig för att lägga av nu dödar jag någon.
Men har funderat länge på att framkalla lite bilder på Ian, och fuji har ju nåt specialerbjudande så man får framkalla 100 bilder för 29 kr. Lämpligt och bra! Får dock se hur kvalitén på bilderna blir eftersom vissa är knäppt med mobil, och andra så det ska vara anpassat för PC... Men måste ju vara bättre än ingenting iallafall!

Och nu återstår endast 4 dagar. Usch vad nervös jag börjar på att bli! Svårt att sova och känner mig lite småstressad hela tiden, för vet hur mycket som ska packas och grejas, även med Ian.
På fredag ska Ian iallafall få nya skor vilket är mycket välbehövligt. Och väntar och hoppas på att veterinären ska ringa och säga att dom har tid att svänga förbi och ge Ian vaccinationsspruta! Annars får jag fixa någon ifrån Bollnäs som får göra det.
På lördag ska jag och mor in till stan och handla massa småkrafs. Schampo, balsam osv. Hej & hå!

Nä, nu ska jag gräva ner mig i soffan för jag har minsann åkt på en förkylning. Mådde kasst och somnade mitt i hästhoppningen på tv igår och vaknade ett par timmar senare. Imorse vaknade jag med världens halsont.
Blääää.

/ J

Åldersnojja..

   Ibland får jag lite släng av ålders nojja, som idag. Min lilla syster har övningskört för första gången. Min lilla syster ska snart flytta och börja gymnasiet, hon börjar bli stor. Men om min lilla syster börjar på att bli stor, vad börjar inte jag bli i så fall som snart inte ens är tonåring? Helt sjukt när man tänker på det hela...


/M

övningskört

Ja vi väntar ju fortfarande på intyg om handledargrej, men idag fick jag tjuvstarta och övningsköra lite.
Duktig var jag! Däckena skrek och när jag skulle backa gjorde mamma också det. Äsch, ju fortade man backar desto fortare blir man klar! :-)

Och har just nu i stort sett alla mina hästprylar i garaget. Ser ut som en mindre ridsportsbutik...
Men på söndag får Ian flytta, så är han på plats liksom!
Skulle behöva få tag i veterinär och hovslagare nu bara. Och det brukar minsann vara lättare sagt än gjort.

/ J

The final countdown..

För nu är det mindre än en vecka kvar. 6 dagar.. åååhå. FAN VAD FORT DET GÅR.
Vart tog sommaren vägen?! Tycker bara det har regnatregnatregnat, och att det varit lov i en vecka ungefär..
Men ska bli skönt att börja skolan igen, tro det eller ej...
Och packlista är skriven, men kommer hela tiden på smågrejer som ska skrivas dit.
I helgen blir det packning för hela slanten, för jag ska flytta.
Vill ha det gjort nu, man bara går och väntar och väntar. Uff!

Lindade Ian's ben igår pga. hans sår som vägrar läka, och tänkte ge mig iväg och kika till det nu på morgonen. Men icke sa Nicke, då har mina knän bestämt sig för att jag överansträngt dom dom senaste dagarna.
Igårkväll fick jag sjukt ont i vaderna också, som jag brukar få när jag har tränat lite hårdare än vanligt. Kan knappt gå och blev därför vaken halva natten ungefär...
Var bara att ta alvedon, smörja med zon, och bli bästis med värmedynan. Släpper dock efter ett tag, men fysatan vad ont jag hade.
Och nu vill jag inte ens kliva upp för känns som att knäna ska ramla av när som helst :-( gah!

/ J

8 dagar...

8 små futtiga dagar. En vecka imorgon.
Helt sjukt, och jag är så himlans nervös!
Måste snart börja fundera vad som ska packas och göra packlista så jag inte glömmer nåt.
Tips på nåt som man inte får glömma? Och någon som råkar ha en bag/stor väska att låna ut?
Är ju en hel del grejer som ska med, vet helt enkelt inte hur jag ska få plats med allt!
Äger bara en egen bag, som inte är speciellt stor... undra om mamma har någon?

Och har köpt mig ett sidepull, ett bettlöst träns, som jag nu rider Ian på. Tror nog aldrig jag mer kommer stoppa in ett bett i munnen på han!
Red upp till stugan igår, han fick en egen liten hage att stå i, och hö att äta på så han var väldigt nöjd.
Jag åt, och sen hade vi ponnyridning på gården. Wille var en hejjare på att rida, han styrde och greja helt själv.
Även mamma tog sig en tur runt gårn! Tur att jag har en sån otroligt snäll häst =)
Får se om han får vila idag, är nämligen runt 30 grader ute... känner inte för att cykla 2 mil + rida!

Men nu måste jag äta lite frukost innan jag svälter ihjäl.

Allt tips på packning mottages tacksamt.

/ J

Kärleken till svartvinbär

   Har jag någon gång nämnt att Diva tycker som bäst om sommaren då hon får ligga under en svartvinbärbuske och äta direkt från busken. Detta gjorde hon även förra året, men nu har jag det hela på film! Titta och njut..





/M

Lördag!

   Helg, riktigt skönt. Även om det inte är så stor skillnad på dagarna då man är hemma i vilket fall. Det märks endast på att alla andra är ledig och har tid att umgås. Ja, förutom Pontus då som är funktionär på enduro - SM hela helgen, han åkte 07.50 imorse, likadant imorgon antar jag, vilken tid han kommer hem har jag ingen som helst aning om. Återstår att se! Men det är bra att pojken roar sig.
   Själv har jag vart effektiv idag, plockat lite, duschat, starta tvättmaskin, diskat osv. Skönt att man gör sånt tidigt på dagen så man kan njuta (läs plugga..) resten av dagen.

   Bara plugg idag då? Nja, tror att jag är inbjuden på grillning ikväll, får väl se om man åker eller inte, men det vore nog trevligt.

   Måste även tipsa om en ny underbar upptäckt jag gjort, Google Chrome. Det är en webbläsare som google har lanserat, vilken skillnad mot för de andra webbläsarna säger jag, det går så mycket fortare att ladda spel, komma in på sidor osv.. Verkligen värt att testa tycker jag!

'/M

Fredag!

   Äntligen är det fredag och det blir kyckling till middag. Solen både lyser och värmer och till och med Elsa verkar vara på ett bra humör.
   Dagen kommer ändå till största delen att tillbringas inomhus (vad kul jag är..) med plugg, plugg och plugg! Man är ju så illa tvungen, att sitta ute och plugga är svårt tycker jag, helst då jag är i behov av datorn!

   Snart är sommaren över, har gått sjukt fort, första sommaren utan mormor. Snart är det ett år sedan hon gick bort, helt ofattbart. Tänk att tiden går så fort, jag saknar fortfarande mormor något enormt, men man har börjat förstå att hon aldrig mer kommer tillbaka. Konstigt, men det är ju livets gång, och det var ju bäst det som hände i vilket fall. Hon slapp lida, hon slapp hamna på äldreboende och så. Det var som hon ville ha det.
   Men det känns lite konstigt att för ett år sedan (ungefär) så var hon här, vi grillade och njöt av värmen. Sen Bara ett par veckor senare är hon död, livet är bra lustigt!


/M

Testar igen

   Känns som att jag inte har bloggat på länge. Det har bara bråkat med mig då jag ska uppdatera. Massor har hänt.. Men ändå inte så mycket intressant.

   Firade 30 års jubileum  på cross banan, jag sålde hamburgare i två dagar. Lyckades verkligen bra med min erfaremhet, var i samma veva med i Sundsvalls tidningen. Med en otroligt charmerande bild.




   Idag var jag in till Hudiksvall och spelade minigolf och lunchade med Thomas & Jonas, trevligt. På dagarna sitter jag och pluggar, rest tentorna ska få sig en riktig omgång!

   Mindre än två veckor till operation, skönt och få det överstökat. Hoppas även vår bergvärme blir installerad snart, och vårt nya bredband! Har fått säga upp 3 nu, då vi för 100000000000 gången ringde och skällde på dom! Fint!

   Som sagt har det vart mycket nu ett tag, hit och dit, människor man är arg på osv, men det är väl livet antar jag!

   Nä, tillbaka till studierna en stund nu, sedan sängen, och ja, jag har lyckats vända lite på dygnet, men lägger mig runt 12 iallafall, så inte så farligt ändå!


/M

2 veckor,

14 dagar, 336 timmar, 20160 minuter.
Om ungefär exakt så länge är jag nere på Nytorp.



/
J

RSS 2.0