Skål då!

   Solen lyser, det finns en låda kall öl hemma, kycklingfilé och kött som vart marinerat hela dagen i väntan på grillning. Snart dags att bege sig mot lite goda vänner. Vad mer kan man begära? Kanske lite värme hade suttit bra, det är ju sol och fint, men inte så varmt, synd!

   Pontus skrev för CE - teorin idag, han fick 43 poäng. 44 behöver man för att bli godkänd, som min mamma sa, osis. Nya tag på måndag igen.

   Min lillebror har ringt till min telefon hundra gånger idag eller något, nu har jag pratat med honom, han berättade om att hans pappa ska sätta upp gungor och hur hemskt det har vart att vara hemma med lillasyster (för han stora syster..).

   Inte bara dårhuset som upplever sjukdom, jag tror att dom har smittat oss hela vägen till Gnarp, har riktigt ont i halsen idag, Pontus med, han kom hem och ligger nu och sover, haha. Stackarn!


/M

Sista April

Jag och lillebror är hemma och är sjuk, dag 2.
Han hade 40,3 graders feber igår kväll. Fyfan.
Jag var helt död hela dagen igår, orkade ingenting. Känns dock lite bättre idag, fast har fortfarande ont i halsen och snorar. Men ingen tid för vila idag, måste städa. Såg en myra igår på mitt rum, och dom jävlarna tar sig in snabbt.
Blir nog inget stallet idag heller. Ska vila upp mig inför ikväll istället, för då måste man ju nästan ut en sväng.
Har ju dessutom smällare kvar sen nyår :)

Och nu har jag äntligen skaffat abonnemang. Välbehövligt. Halebop drog pengar för mig hela jävla tiden så jag hade aldrig ens några kronor kvar. Men har gratis sms nu varje månad för 59 kr, sen blir det extra om jag ringer, men jag ringer ju inte sådär överdrivet mycket. Och skulle jag typ ramla av hästen eller det skulle hända nåt när jag är långt åt helvete, då kan jag ringa till mamma eller någon. Bra.



27 dagar kvar i skolan
21 dagar tills vi flyttar.

Nu går det fort!

/ J


Varför?

   En sak som jag tänkt på och som verkligen irriterar mig är när man berättar för folk att man 1. Är sambo. 2. Dom ser att man är förlovad och 3. Att man äger 50 % av ett hus. Dom tittar alltid snett på en och säger att det var tidigt, främst gällande att vi bor i hus.
   Visst är vi ung, men huset är en bra investering inför framtiden, även om jag och Pontus nu inte skulle hålla ihop hela livet ut. Vi bor betydligt billigare nu än vad vi gjorde innan i lägenhet, dessutom betalar man till sig själv. OM det nu skulle ta slut mellan oss som de flesta verkar anta, ja men då har man lite pengar investerat som man kan få ut, antingen genom att sälja huset och eller den ena bor kvar och köper ut den andre. Dessutom var det inget miljon hus som vi köpte, det var ett billigt hus.
   Folk som reagerar som så många gör, tycker dom att man ska bo kvar i lägenhet tills man är 50 ifall man kommer göra slut? Jag hänger inte riktigt med i deras tankar, lär er att leva NU. Det som känns rätt nu är rätt, man kan inte ångra sig i framtiden för att man inte gjorde det andra valet.
   Nä, det här är en sak som verkligen stör mig, som jag får stå upp mot hela tiden, ur mångas ögon verkar man dum, jag tycker mest att man verkar ekonomisk.


/M

typiskt...

   Tentamen idag, redovisningen, gick inte alls. Nya tag nästa gång, kunde ju inte direkt vänta mig att allt skulle flyta på heller. Har ju trots allt haft medvind ett tag nu! Resterande av klassen gjorde ju internationell ekonomi idag, jag är så lycklig att jag gjorde den för en annan lärare, annars hade det känts tungt nu. Tentamen dom hade idag hade jag verkligen aldrig klarat!

   Nu sitter jag med micro tentamen, tänkte försöka göra klart den idag, så det är gjort. Tänkte i vilket fall ta ledigt imorgon, så då kan jag sitta uppe tills det är klart inat, kommer inte ta allt för lång tid hoppas jag! Är värt det så att man slipper ha det hängade över sig!


/M

Skolan

   Uppe med tuppen och i skolan, plugga inför tentamen, tänkte ta en sov morgon eftersom det är eftermiddags tenta, men Emma väckte mig tidigt, då kunde jag ju lika gärna åka in...!
   Så nu blir det att ladda! Önska mig lycka till!


/M

Jaaaaaa!!

   Nu har det vänt rejällt iallafall.. Fick Fx på micron, behöver bara göra en kompletterings uppgift så är jag godkänd.. Det är så sjukt skönt. Pressen som jag kännt släpper mer och mer, behöver bara klara 2 tentor nu så får jag mitt studiemedel även nästa år, och det ska inte vara några problem! Jag är så lycklig!



/M

Självgod?

   Igår var vi ut och lekte en sväng med crossarna, och jag var så nöjd med mig själv när vi kom tillbaka, det gick så bra, ingen vurpa trots lera, halvmeter vatten mm.. Det är absolut inte ofta jag känner mig nöjd med mig själv, men igår var jag riktigt självgod, det måste man nog få vara ibland!

   Det var inte bara crossåkning som jag och Pontus hann med igår, vi var även till Sundsvall och månadshandlade, in till 'gubben' som han kallas och köpte crossdäck samt bytte till sommardäck på bilarna. Okej, det sista var nog mest Pontus som gjorde. Jag åkte även lastbil med honom igår, ända sedan hann fått C-kortet har han tjatat om att jag måste åka med, för det är såå kul. Igår åkte jag alltså och det var såå kul, inte. Men han har iallafall lovat att sluta tjata om det nu.

   Massor med tentamen plugg idag, och imorgon är det tentamen, men tiden den skrivs ogillar jag, börjar 14.00 och vi får sitta till 19.00, det värsta med reovisningen är att jag nog kan räkna med att sitta minst till 18.. Kul att man kommer hem i så bra tid, då hoppas jag verkligen att det står en gourmet middag på bordet då jag kommer hem!


/M

Vändpunkt?

   Jag tror att jag nått till en vändpunkt, äntligen. Fick nämligen E på internationell ekonomi. Det var den tentamen som jag tentade av i förväg, och tydligen gick det vägen! Jag är så glad, ni skulle inte kunna ana vilken lättnad.
   Nu har jag alltså 15 hp att tillgodoräkna mig, behöver bara 23,7 till, dvs, 3 till tentor för att få behålla mitt studiemedel efter hösten, och det kommer att gå tror jag. Det känns väldigt, väldigt ljust just nu måste jag säga.

   På onsdag skriver jag redovisning, för tredje gången, det ämnet har börjat släppa mer och mer, jag tror att det skulle kunna gå, har ju trots allt två dagar till att nöta. Onsdagen efter är det ekonomistyrning som gäller, sist var jag bara 4 poäng ifrån att klara den, behöver läsa på teorin, men räningen kan jag. Det kommer att gå bra.


/M

SKIN SOL!

Ja, det är underbart väder! Så himla underbart. 20 grader, i april! Bara att njuta.
Nyss varit i stan och handlat hästmat, flugspray och nya ridvantar.
Ian blir tokig så fort en liten fluga är i närheten, så nu ska han dränkas i flugspray, hoppas det hjälper lite iallafall.
Och mina ridvantar var det så många hål i, så att det nästan inte ens var lönt att sätta på sig dom. Men nu kostade jag på mig ett par Jacson-ridvantar, 80 kr kostade dom. Hoppas dock att dom håller längre än en vecka då iallafall.
Nu ska jag åka till Ida och slava med henne, vi ska bygga hage.
Ska ta med mig en vattenflaska bara, så jag inte tuppar av i värmen!

På stan var det tjockt med folk iallafall, Gert Fylking och Robert Aschberg är ju i stan. Imorgon bär det av och kika på dom :)


Hejs!

/ J

Det snurrar!

   Igår tog vi som sagt en tur på crossarna, men jag tror att jag skulle ha stannat hemma... det var inte min dag bara.. Precis då vi ska åka är det en krock med en MC förare vid statoil, iochförsig var han både påtänd och psykiskt sjuk eller något sånt enligt tidningen.
   Vi åkte efter en rätt isig väg, kom till en brant nerförsbacke, rätt lång, med massa is. Jag kom fel redan från början, och det gick bara fortare och fortare, kunde knappast bromsa på isen, då hade det gått åt helvete totalt, vilket det gjorde i allafall. Flög fint och slog i tjockskallen i isen, tuppade av en sväng, vaknade, spydde och känner mig fortfarande lite små yr.. Sånt som händer men tråkigt då det händer.

   Men jag känner ändå att jag hellre lever mitt liv och dör imorgon, än att bli 100 år och inte levt livet... Om ni förstår vad jag menar.

   Sitter ute i solen nu ocj njuter,så otroligt skönt, hundarna njuter, jag njuter, jag tror nästan att till och med Kajsa är lite lycklig, och det brukar inte hända så ofta! Ska nog försöka att göra ett litet ryck och kratta lite mer av gården, om jag orkar. Rätt skönt att ligga som en slakt i solen och njuta också...!

   Ska till farmor och äta mat senare, gott som bara den, sedan blir det en tur ut till stugan, hälsa på mor och herr Andersson. Fick strikta order om att jag var tvungen att ta med svarta sopsäckar utifall att Diva bestämde sig för att göra en av hennes små mysiga högar! Förstår inte vad han menar med att jag behöver en stor sopsäck till det för....


/M

Hjärtklappning?

   Läste förresten en dum artiel i aftonbladet.se idag, rubriken löd: Vann 23 miljoner - Fick hjärtklappning . Vem skulle inte fått det liksom?
   Tydligen hade lottoraden inhandlats på väg hem från semestern, då karln kom hem och rättade den, såg han att han hade vunnit 23 miljoner och fick hjärtlappning. Konstigt. Eller inte, en annan hade väl svimmat av.


/M

Lycka

   Lycka är att solen skiner som den gör. Lycka är att kunna stå och kratta på sin egen gård och känna värmen från solen! Så skönt, som jag längtat efter värmen!

  
Nä, nu ska jag nog ut i solen, sitta och njuta, dricka saft och plugga.  Det känns aningen lättare nu att vara student, aningen lättare faktiskt!

   Kan hända att det blir en cross tur i eftermiddag, men inte helt säker. Vi får väl se, imorgon eller söndag ska jag till farmor en sväng (eftersom jag ändå ska vara  ensam), så det blir trevligt!



/M

Wonderful!!

   Idag har det vart en bra dag. Varmt, sol, bra tenta resultat och grillad majskolv, ja, det har verkligen vart en bra dag! Jag hoppas på en lika bra dag imorgon!

   Var ner till havet med hundarna idag, konstaterade att Elza kan simma, hon jagade en fågel, tog sats och hoppade rätt ut i havet, bara försvann, sen upp till ytan igen och upp på land efter fågeln. Haha, det såg så dumt ut!

   Nu ska jag, herrn i huset och djuren (ja djuren, jag antar att även Kajsa följer med som vanligt) ta en promenad på statoil och handla mjölk. Jag undrar jag hur livet skulle vara utan mjölk, hemskt är jag rädd!



/M

Veckans längsta dag...

är torsdagarna.
På morgonen hade vi nationella i matte, bläää. Det enda positiva var att vi missade spanskan. Provet gick så himla dåligt, matte är verkligen inte min grej. Gah. Sen hade vi NO, Håkan pratade om sin pappa som hade fått blodproppar och amputerat ben och grejer. Förstår inte hur en människa kan ha sån otur som han verkade haft...
Efter det åt vi, någon slags kokossåsgryta med gult (?) ris. Är nåt slags djungeltema i matsalen, så dom har skojat till namnet och klämt in typ zebra och simba i namnen. Kul.
Sen skulle vi haft 1½ timme SO, men jag och Thessi passade på att skriva ut svenska-uppsatsen så nu är den äntligen inlämnad! Och fick sluta 30 min tidigare, wiho. Så då stack jag hem och sen till stallet.
Red en sväng med Ida, underbart väder, och det går rykten om att det ska hålla i sig hela helgen!
Hade lovat att mocka åt både Jenny & Eva så sen blev det till att slava i stallet. Känns i rygg, axlar och armar på slutet, uscha. Men känns ju skönt när det är gjort iallafall.
Nu ska jag kasta mig in i duschen och sen gå och dö i sängen.
Imorgon är det ny dag, nya tag. Sen är det äntligen helg!


27 dagar tills vi flyttar.

/ J

JAAAAA!!!!

   ÄNTLIGEN har mina studier gett resultat!!! Fick D på organisationen och jag är så jävla nöjd! :D


/M

Värme!

   När man sitter ute nu så värmer solen. Det blir så otroligt varmt och skönt, jag älskar det! Kom på att i mitt förra inlägg lät det som om jag inte alls tränat på hela vintern, det är faktiskt fel, har man löpband och gym brevid vardagsrummet tränar man faktiskt, men just cross musklerna var otränad, precis som ridmusklerna brukar vara!

   Då Pontus kommer hem idag ska vi åka ner till havet med hundarna, blir lite roligt och se hur Elza reagerar på vattnet, men det ska nog gå bra, för jag hoppas att hon inte bara dyker i, lite kallt än och bada skulle jag tro!
   Igår blev Diva upprörd på Elza, nöp tag i örat på henne så hon blödde och blödde. Fram med sårsprit och salva, ser rätt fint ut idag. Klappade även Kajsa igår och kollade henne, hon hade sår i hela ansiktet samt en halv klo som satt fast i ett av såren. Att djuren orkar?

   Tror det blivit dags för lite lunch sen studier, har ju trots allt tentamen på onsdag, och jag hoppas verkligen att det kommer gå den här gången! Väntar fortfarande på svar på två tentor, imorgon och lördag så har det gått tre veckor sedan dom gjordes, tycker inte lärarna kan ta hur lång tid som helst på sig...

   Frågade även lärarn som jag har i fyra kurser hur det var med Fx, alltså, man blir underkänd men har möjlighet att göra en kompletteringsuppgift och bli godkänd. Tenteamen som jag gjorde sist gjorde jag ju för en annan lärare, och han sa att 20-25 poäng är Fx, men min lärare hade inget sånt. Var man ett par poäng ifrån kunde han dela ut Fx, men då skulle man ju också ha svarat rätt på dom frågor som han ansåg var mest relevant på tentamen, känns som om möjligheterna att få Fx av honom är nästintiil lika med noll!


/M

Slutkörd!

   Var ute idag och körde ett par mil på crossen idag igen, igår körde vi mer än tre mil, man känner att man inte tränat musklerna på en hel vinter!

   Nu blir det diagnos okänd, lite plugg sedan sängen. Min döda kropp behöver vila!



/M

Lill lördag!

   Idag är det lill lördag, inget jag kommer märka av då jag ska plugga, plugga och plugga! Men det är snart helg iallafall, och det är ju rätt skönt.

   I helgen ska Pontus på övning, så jag vet inte riktigt vad jag ska göra, men hemma blir jag nog. Känns så, plugga lite i lugn och ro kanske, och bara njuta. Kanske någon kommer och hälsar på, vad vet jag!

   Frukost dax sedan är det tid för att plugga och plugga igen..!




/M

Youtube lektion

   Mamma undrade hur man lägger in ett klipp från youtube på bloggen, jag kan ju bara säga att hon (dom) som har nogg.se kan glömma den funktionen.
   För oss som har blogg.se så är det rätt enkelt, man trycker på html knappen som finns i verktygsfönstret, sedan klistrar man in html koden som man hittar på youtube, det är den långa som finns vid klippet. Som sagt, rätt simpelt då man väl kom på det!

   Idag har jag bara pluggat och nött, känner mig så seg idag, kan bero på det otroligt 'roliga' vädret. Grått, kallt och trist. Kanske en cross tur kan liva upp humöret, och så klart kommer LOST att liva upp humöret! Så missa inte LOST ikväll! Synd bara att det krockar med Hell´s kitchen, men det löser sig!



/M

Ballar av stål!

   Ikväll är det ballar av stål, 21.55 på 5an tror jag det är, värt att se iallafall. Middag hos mor idag och frisering av munkpojken, en bra dag.

   Förra inlägget var det någon som kommenterade anonymt, skulle gissa på att det är min halv senila mor?




/M

Knäckebrödsdansen!

   Äntligen har jag kommit på hur man laddar upp klipp i bloggen, man är ju lite efter ibland. Såg ni svenska talang i fredags? Då var det ett par killar som dansade, om det är talang vet jag inte, men lite roligt var det allt. Pontus skrattade så att tårarna rann, så här har ni klippet:


   Pontus klarade uppkörningen iallafall, nu har han A, B och C kort, bara CE kvar då, men då måste han börja om allt igen, skrivning, uppkörning osv.. Men det kommer nog att gå bra! Så grattis till honom!


/M

Uppkörning!

   Idag har Pontus uppkörning igen, med C kortet. Han bör börja på att bli klar vilken sekund som helst. Jag hoppas för hans skull att det går bättre idag!

   I eftermiddag ska vi till Forsa, vilket syster redan hunnit skriva om, men Pontus behöver verkligen en ny frisyr, hans hår är väldigt, väldigt långt.

   Igår tog vi premiär turen på crossarna (alltså, en längre tur, innan har man ju bara kört lite, lite..). Pontus, jag och Asse. Dom lurade ut mig på en massa snö, snö och lite is. Utan is däck, som ingen av oss hade, är det lite halt. Men det gick bra, endast två vurpor, en av mig och en av Asse, så jag känner mig nöjd. Det känns verkligen som sommaren är påväg nu!

   Och vädret idag, helt underbart. Ibland känns det lättare än andra gånger att vara student, som idag då man kan sitta ute i solen och njuta hela dagen, känns det lite lättare måste jag erkänna. Väntar fortfarande svar på två tentor, en av dom känner jag mig så säker på att jag klarade, vill ha den bekräftelsen nu!

  
Igår då vi var ut och åkte var vi upp på crossbanan och kikade, jag tog faktiskt någon bild, tänkte försöka att börja på bli duktigare med det.. 

   Crossbanan har snart smält fram helt iallafall.. En vecka till så, sedan kan man börja köra där!


Förkyld

Fortfarande. Sen förra torsdagen. Börjar bli rätt less på det nu...
Och har haft ont i munnen i 3 dagar nu, var ju till tandläkaren och spände skiten, och satte på nåt nytt grejs, så nu ser det ut som jag har massa kladd på tänderna. Fint! Men 1 juni så får jag (förmodligen) ta bort den!!!! :-) Och som jag längtar.

Senare idag kommer Madde & Pontus, munkpojken ska klippas.
Kanske blir det någon gosig middag också om jag får som jag vill.
För jag är VÄLDIGT sugen på honungsmarinerad kycklingfilé och friterat :-) Och friterade bananer till efterrätt.
Bara så du vet mamma!

Ska även försöka avsluta mitt HK arbete. Ska vara klart några dagar efter 1a maj... Gör jag det någorlunda bra så får jag MVG i HK. Och det behövs nog!

Och igår var jag och mamma och åkte omkring lite i Njutånger och kikade på stall. Satte även upp en lapp på anslagstavlan om att jag söker stallplats, tror dock inte så mycket på den men... hoppas kan man ju alltid.

Anledningen till att jag knappt lägger upp något på bloggen är för att vårat internet lever ett helt eget liv, så det funkar i typ 1 minut innan det dör, sen måste man vänta ca 5 minuter innan det funkar igen. Man orkar bara inte. Jag blir så arg att jag är millimeter ifrån att slänga iväg datorn genom fönstret och hoppa på modemet. Men ibland så händer det ju!
Apropå det spelade jag bingolotto igår, fattades en plutt för att jag skulle vinna en bil. Gah.

/ J

Susan Boyle

   Har någon av er undgått att hört om Susan Boyle? Hon som fått hela världen att tappa andan, som kom från ingenstans, en 47 årig dam, ser ut som 55 + , ställer upp i Talang, inte i Sverige då, utan i England om jag läste rätt. (England eller USA i vilket fall). Hon har jämt vart mobbad osv.. Men nu ställde hon alltså upp i taland, och sjöng. Innan hon började skrattade hela publiken och juryn åt henne, men hon fick tyst på dom!

   Jag har inte tittat på något klipp med henne förut, har tänkt att hon är väl bara överskattad, men nu har jag kollat, och hon är INTE överskattad. Jag blev chokad, ni måste kolla! Här kommer en länk:

   http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY


//M

Lugnt..

   I helgen blir det lugnt här hemma, jag känner mig något otroligt seg idag och Pontus är lite förkyld (och ni vet hur det är när killar är förkyld...). Så ikväll blir det hemma kväll framför TV:n, kanske blir det lite chips dricka och mys bara, det är trevligt det med ibland.

   Imorgon blir det nog en tur på crossen, kolla hur vägarna ser ut och hur det ser ut på öran, är ett grustag där som vi brukar köra i. Jätte bra träning!
   Tror inte jag ska plugga något i helgen iallafall, behöver ta det lite lugnt känns det som, vila ut lite grann!

   Elza fick en bur idag också, som nu passar även höjden på henne! Hon är ju lite... annorlunda byggd motför många andra hundar, väldigt hög men inte så lång i kroppen. Men som sagt har vi en bur nu som passar som hon ska få åka bil i, så hon slipper bajsa i hela bilen!

   Nu ska jag fortsätta slöbläddra bland Tv-kanaler och se vad som faller mig in i smaken!


/M

Succé eller fiasko?

   Succé eller fiasko, det är det som är frågan. Hur tentamen idag gick alltså. Det finns möjligheter att det blev succé, fast jag antar att möjligheterna är ännu större till fiasko, det verkar ju vara så i mitt liv! I vilket fall som hellst är det skönt att iallafall ha testat, och som sagt så tror jag inte att E är en omöjlighet, men den som lever får se!

   Nu ska jag ha lite välförtjänt mys i sängen med alla flickorna, till och med Kajsa ligger med mig och kurrar, sedan är det att ladda om, redovisnings tentamen nästa!


/M

LESS!

Mitt i när jag håller på och skriver ringer Ida, så jag börjar om.

Var iallafall till sandviken idag, blev ca en timme försenad pga. att det snöade som fan imorse.
Dock var det ingen snö neråt söderhamn ungefär. Badade och sånt där, bubbla bubbelpool och sen åkte vi till Valbo köpcentrum och åt på donken. Sen åkte vi hem igen, och all snön hade försvunnit, och det var ju skönt.
Fast min förkylning har fått från liten förbättring till stor försämring. GAH.
Har sjukt ont i halsen, är täppt i näsan, har ont i huvudet och är allmänt jätteslö.

Ska in till stan en sväng med Ida imorgon, till tandläkaren, och sen ska vi hoppla pålle.

Och mamma, snälla, GÖR NÅT ÅT VÅRAT INTERNET!
Skulle skicka bilder på sadeln som jag håller på och säljer, men det går inte, för internetanslutningen dör HELA TIDEN, innan man hunnit ladda hela bilden. KUL.

Nä, nu ska jag sovasovasova. Godnatt.

/ J


Barnslav..?

   Idag fick man rycka ut som barnslav då mor ringde och skulle ha en säng från Sundsvall! Så jag och Pontus ryckte ut, nu står den hemma inne i källarn, i väntan på hämtning av mor.

   Annars har jag enbart pluggat idag, hoppas på bättre väder i helgen!


/M

Snö?!

   Trodde att jag fortfarande sov då jag kollade ut genom fönstret imorse, det snöade. Eftersom detta var då Pontus åker på jobbet så somnade jag om, i hopp om att det skulle smälta undan, snacka om att jag blev lurad. Vaknade och det var ännu mer snö!
  
Var tog min vår vägen med vårvärme?

   Disskuterade med Pontus här om dagen också angående utlandsresa. Det är ju inte helt säkert att vi skulle få råd att åka i vinter, det vet vi inte förens då. Därför funderar vi på att ta en sista minuten i sommar (om jag inte jobbar hela sommaren då..). Det går ju massor med flyg från Sundsvall, till Grekland - Kreta, Spanien - Mallorca och flera ställen i Turkiet tror jag, och med skatte pengarna vi fick tillbaka, bör vi nästan klara oss utan att använda mer pengar, gött. Men får som sagt se OM jag får ett jobb eller inte, tuffa tider!
   Om det nu blir semester kan mor se fram emot en trevlig vecka tillsammans med Elza, en trevlig upplevelse som hon kommer minnas resten av sitt liv, haha.

   Imorgon är det tentamen, skräckblandad glädje(?!), skönt att få skriva ifrån sig skiten, men någonstans i bakhuvudet känns det som om att jag ändå bara får F, så det känns inte som om att det är värt det egentligen. Trots det ska jag verkligen försöka att vara positiv, det kommer gå så bra...


/M

Onsdag

Ja, och min förkylning blir väldigt långsamt bättre. Har inte ont i halsen längre, men snorar jättemycket.
Var ute och red en sväng idag, har fått bytt bett på min lilla pålle nu som har vårkänslor. Tillbaka till pessoa och pullarträns!
Tycker det är bättre än att jag ska sitta och rycka i honom hela tiden när han inte lyssnar. Pessoat gör att man bara behöver krama tygeln lite så lyssnar han. Kan tillochmed få honom på tygeln i galopp när jag har det!

Imorgon bär det av till sandviken med kåken för att bada, ska bli himlans roligt. Var längesen jag var där. Dock ska vi befinna oss på OK senast 08.15 imorgon, blääää. Så ikväll blir det till att lägga sig tidigt!
Det gjorde jag iochförsig igår också, var nåt knas med mina vader. Hade så otroligt ont så jag inte ens kunde gå... så tog alvedon och gick och la mig med en värmedyna så vart det lite bättre. Kändes som växtvärk, dock 100000000000 gånger mer, typ.

Och idag körde jag traktor med Annika! Hoho. Tror det är mitt kall, att köra traktor. Sjuuuukt kul!

/ J

Jag undrar jag...

   Jag undrar jag om det ska börja regna eller om det tänker klarna upp. Det lär tiden utvisa, men vore helt underbart om toppen vädret fortsatte. Att sitta i solen och plugga är inte helt fel, I like.

   Pontus har i flera dagar jobbat på att byta ut gardinfästena i vardagsrummet, från gamla till nya. Han har lyckats med det ena, det andra kanske blir idag? Iallafall satt han upp gardinerna där han lyckades, dock hamnade ena gardinen bak och fram... Sånt som händer.

   Om det håller sig och är uppehåll ska jag ta en tur med Elza idag, hon behöver verkligen koppeltränas, mycket. Hon blir så i extas då vi är ute, så hon mestadels går på två ben. Hon drar i kopplet så frambenen lyfter från marken, inte för att jag tror att hon märker det, då hon fortsätter gå med dom i luften men.. Hon har iallafall till stora delar börjat gått på alla fyra igen, det är bra.
   Men om det blir regn vill jag inte släpa ut henne, då fryser hon nog ihjäl eller något liknande, helst om vi ska gå en bit.... Så om vädret inte blir så bra tar jag med Diva ut, som istället knappt går frammåt den här tiden på morgonen. Hon lär döda mig i så fall, hon vill ligga och fläska fram till 12 i lugn och ro på soffan, annars är hela hennes dag förstörd.

   Vaknade imorse av att Kajsa satt och stirrade in i väggen i sovrummet och skrek, jag blev inte så imponerad och Kajsa var rätt billig då. Men det var väl bara att kliva upp och sätta sig och plugga lite, nu funderar jag på frukost, men vad det ska bli, det är frågan. (Då jag inte har ägg hemma är det svårt)

/M

LOST!

   Ikväll är det den bästa TV - kvällen av dom alla. Det är nämligen Lost. Det gillas starkt!

   Idag har jag gått svängen OKQ8 och tillbaka, det är nästan 5 km, skönt att man kommit igång att promenera igen. Så småning om ska jag börja springa rundan, då Elza vuxit på sig lite, Diva är det ingen idé att släpa runt i snabbt tempo.

   Makro tentan fick jag reda på idag, och det gick bättre än väntat. Dock F, men hade 22 poäng, 25 var godkänt. Skumt att jag inte fick Fx, då man tydligen ska kunna få det.. Har iallafall mailat och frågat om det.

   Dessutom har jag blivit upprör på 3 idag, jag hatar operatören 3, dom är knäpp, dum i huvudet. Orkar inte gå in på det just nu, ska maila konsumentrådgivningen imorgon och höra, irriterad!


/M

Nya tag!

   Då var det dags för en ny vecka igen, skönt att det är en kort vecka. Inte för att det spelar så stor roll för mig, jag pluggar väl iallafall, men för Pontus skull. Och alla andra som jobbar vanliga dagar.

   Har tentamen igen på fredag, får hoppas det kommer gå bra, det känns rätt okej faktiskt. Skulle egentligen inte ha tentamen förens om någon vecka, men jag och Emma, främst jag, är så smart att vi tänkte till. Kursen vi läser nu, internationell ekonomi,  skulle ha tentamen samma dag som redovisningen, vilken båda behöver göra.
    Då satt jag och kollade, och det fanns en tenta i internationell ekonomi som skulle gå av stapeln på fredag. Vi anmälde oss till den istället, mailade läraren, och har fått ut jättebra material och en gammal tentamen med facit. Dessutom fokuserar han inte alls på grafer osv, som våran egentliga lärare gör.
   Jag tror att den här tentamen kommer vara lättare än den våran lärare kommer att göra. Och då den tentamen egentligen är, kan vi tentera av ett annat ämne, hängde ni med?

  
Jag tyckte det kändes smart, börjar ju nästan att få lite små panik nu om jag ska vara ärlig... Men det är väl bara att försöka hålla sig lugn och ta en sak i taget. Att ha två tentor liggandes till efter sommaren skulle inte kännas jätte jobbigt, det får jag nog nästan räkna med. Eller, Micron (som jag inte fått svar på) kommer jag nog få göra efter sommaren, men då har man ju all tid i världen att plugga!
   Alla anda tentor kommer jag hinna göra minst en gång till, så jag hoppas att det löser sig.

   Ursäkta att jag skriver en massa obetydligt svammel! Ska ta mig ut och ta en promenad istället, sedan plugga, plugga och åter plugga!


/M

Uppehåll?

   Man kanske ska lägga ner att blogga på helgerna, läsar antalet sjunker drastiskt. Från runt 40 - 50 sidvisningar om dagen till 10 sidvisningar om dagen.

   Var till mamma och åt idag, gott. Blev riktigt mätt och somnade en sväng när jag kom hem, men nu är det nya friska tag!



/M

Glad påsk

Brukar man säga idag va? Eller är det någon annan dag? Spelar väl egentligen ingen roll.
Min hals gör fortfarande ont iallafall. Men snart kommer mamma med nya halstabletter!
Mina tog slut igår, ack och ve vad hemskt det var. Ska äta någon form av middag idag, det blir bra. Madde & Pontus kommer, och morfar också tror jag.

Var till stallet igår, bestämde mig för att rida barbacka en sväng. Ida hade nämligen cyklat till mig och hjälpte mig litegrann, och jag fick även påskpresent av henne! En ryktsten och ett grimskaft, TACK. Var så himla fint och jag blev så glad :) Iallafall så hade hon cyklat dit, så tänkte att jag kunde rida barbacka med henne en sväng.
När jag skulle uppför backen till Annika, så är Ian lite misstänksam. Lasse håller på och bygger om altanen, så han höll på att slänga brädor och Annika fräste papper. Kommit halvvägs när Ida kommer runt hörnet, då blir Ian tokrädd, gör en 180, galopperar ner för backen och hoppar litegrann. Sen stannade han. Tack gode gud för det! Fast har ingen aning om hur jag satt kvar, jag bara satt och tokskrattade efter.
Sen på kvällen mådde jag sämre igen.
Hade tänkt åka till Ida, men orkade inte. Nu vill jag bli frisk!

/ J

Lördag kväll...

   Ligger i soffan och kollar TV, Robinson. Vissa av dom klagar otroligt mycket måste jag säga, men det går väl inte att sätta sig in i deras situation.

   Idag gjorde jag en liten påskmiddag och åt, gott. Skulle ju inte bli någon hos mor iår, hon tyckte det var otacksamt då alla klagade på jul maten, fast jag tror det var ett sätt för alla att fokusera på något annat än att mormor inte var med. Det var jobbigt. Då märktes det verkligen, tomrummet. 
  
Men i vilket fall som helst mamma, förlåt, vi uppskattade det iallafall.

   Nu ska jag duscha och byta om, som sagt inte kännt mig helt hundra, svettades mer än vad mamma brukar göra, och då är det inte lite kan jag säga. Inte ens hundarna vill vara med mig, så om vi ska iväg en sväng och hälsa på Fredrik, kanske de uppskattar om jag tvättar bort min odör.



/M

Trökväder!

   Idag är det verkligen tråkigt väder, men igår var det underbart, får leva på det ett tag. Igår var jag taggad att gå på Bergegården, men på eftermiddagen började jag känna mig hängig och somnade redan vid halv 11.. Haft frossa inatt, svettats och frysit om vartannat. Sånt är livet!

   Vad som händer idag har jag inte den minsta aning om, Robinson ikväll och bara lugnt antar jag, vi får väl se vad herrn i huset funderar på. Han har sovit i 13 timmar nu, bör börja på att vakna snart tror (hoppas) jag.

   I brist på annat så ska jag läsa lite ur min bra International Economics, då blir man om inte annat trött och somnar rätt gott!


/M

Lördag

Halsonten har inte släppt än, suck. Är törstig, me det gör för ont att dricka.
Lyckades iallafall peta i mig min pizza igår, tog en liten bit då och då.

Vädret hånskrattar inte åt mig dag iallafall!

Får se vad dagen bjuder på. Saknar min älsklingIan så ska väl dit en sväng åtminstone.
Var där ca en halvtimme igår, och vart helt slut. Gaah. Känner att jag mest vill ligga kvar i soffan hela dagen.

/ J

Blääää

Min hals gör ont, den är svullen, jag kan inte svälja, jag är slemmig i halsen, jag har ont i huvudet, jag somnar hela tiden, jag mår skiiiiit.

Var till Ian en snabbis och mockade litegrann, och jag och lillebror borstade lite på honom ute i solen. Han tyckte det var så mysigt! Såren i karlederna läker iallafall rätt bra som det ser ut och det är ju skönt.

Jag och Ida som hade planerat långtur idag. Ååååååh, jag har inte tid att må såhär nu!

Imorgon tänker jag vara frisk, punkt.

Påsklov,

solen lyser, och det ser himlans skönt ute. Morfar fyller år och det ska bli lite kalas.

Men icke att jag kan följa med.
Har nog aldrig haft såhär ont i min hals i hela mitt liv... bara värker hela tiden, och när jag försöker svälja känns det som taggtråd genom ett litet sugrör, eller nåt. Ajajaj.
Började igår kväll och var trettio gånger värre när jag vaknade imorse.

Suck, vad less jag blir! Det är sånt här som Madde brukar få, inte jag.

Var iallafall in till stan igår och köpte en bikini. Äntligen. Fin var den också!

/ J

SOL!

Gott folk! Det är SOL! Ut och grilla, njut och ta en öl, för SOLEN har äntligen kommit! Som jag väntat! SOL SOL SOL SOL SOL SOL!



/M

Vilken dag..


   Ibland blir det bara inte som man tänkt sig. Idag var en sådan dag. Vaknade för det första betydligt senare än vad jag brukar, känns som en förkylning i kroppen. Sedan skulle Pontus bara jobba halvdag, så blev inte fallet. Var något knas med bla. lastbilen, så det blev heldag och lite till. 

   Istället för att bara sitta inne tog jag en promenad, på vägen hem, nästan hemma, betedde sig Diva lite underligt. Hon stod på tre ben och bara stirrade, jag trodde hon var upprörd över att hon blev blöt om tårna eller något, så jag bad henne komma. Då ser jag att hunden hoppar på tre ben, ajaj tänkte jag. Tittar på tassen och hon har en flera cm sylvass pinne rätt in i mjukdelarna, mitt mellan trampdynorna, förmodligen igenom gick den. Jag drog iallafall ut pinnen, och nu har  

   Diva ont, är svullen osv.. Har tvättat, smörjt med salva och hon har en strumpa över för att inte kunna slicka på det hela.  

   Dessutom har hon fått antibiotika tabletter, jag hoppas det går fint.
 
  Dessa tabletter fick jag åka till mamma och hämta, där det var cirkus gällande påsktanter. Barn som lurade åt sig massor med godis, mamma tyckte det var en smart lösning att William öppnade dörren och delade ut godis, detta utnyttjade ett par fula/störda ungar, kom tillbaka och började plocka massor i påsen, då de kom tillbaka en tredje gång öppnade mamma, tog påskkortet och stängde dörren i ansiktet på dom, haha. Inge mer godis där heller!

   Mellan att jag var till mamma och var på promenad var vi på systembolaget, och jag kan säga, vi var inte ensam. Alla andra var också där.

   De hade sett björn vid gûnters stuga igår också, jäkla tur att den inte dök upp då jag och mamma var där, jag vet inte vem av oss som svimmat först i så fall..

   Nu ska jag gå och lägga mig, förbreda mig på vad morrondagen bjuder på, ibland är det verkligen inte lätt att vara en dotter av dårhuset!



/M

Ny dag, nya tag.

Igår var jag riktigt less. Kanske är förståligt, F igen, Pontus blev nog orolig då han kom hem och verkligen såg hur upprörd jag var.. Han trodde nog att någon hade dött eller något, tror det är svårt att förstå stressen man har på sig om man inte upplevt det själv.

Tanten från Nordea ringde nyss också, den som sommarjobbade där förra året hade bestämt sig för att hon skulle ha det, annars hade jobbet vart mitt. Motgång på motgång, livet är tungt nu.

Igår var vi ju till mamma och åt, hon hade bilen på volvo och behövde åka upp till stugan för att mata Sessan, jag och hon tog Pontus caddy, då tyckte hon att vi kunde åka på systemet också, vilket vi gjorde. Tanten i kassan gav oss en "om blickar kan döda" blick, trodde nog att den där lådan öl skulle till mig och inte till min ölande mamma. Dessutom hade hon en finne som lyste vit, trodde inte tanter kunde få det!

Nu ska jag sätta mig och studera, yey.


/M

Hur mycket orkar man..?

Känner mig sjukt less nu, motgång på motgång, det verkar inte vända. Känns baa hopplöst nu.


/M

Onsdag

Pontus och Madde har nyss åkt till Gnarp igen... Har ätit tacos, och mamma och syster har varit ute och åkt en sväng. Pontus och jag stannade hemma, och han låg i soffan och tittade på TV. Skulle fråga han någonting, men han svarade inte. Han låg och sov. Så då hällde jag ett glas iskallt vatten på honom, då vart han arg.
Pillade lite med mitt batteri på moppen också men inte med något väldigt lyckat resultat...

Var och red en stund före idag också, med Annika och Elin. Ian har fortfarande sår i karlederna.
Men har kommit på att om jag lindar hela vägen ner, och sen sätter på bootsen över bör det gå bra. Då trampar han inte sönder sig, och får inte skavsår. Hoppas jag.

Imorgon är det påsklov, och jag ska gå på stan för andra gången den här veckan (!). Jag som inte varit på stan sen mellandagsrean före det. Ska åka moppe in, är verkligen en befrielse att ha den. Och billigare än att åka buss.
Var iallafall in med mamma, morfar och Wille i måndags samtidigt som jag var hos tandläkaren. Var och letade en bikini men mamma är ju så jävla hetsig så går inte att gå på stan med henne, men åker in i lugn och ro med Thessi och Sofia imorgon. Även att jag börjar kvart i 11, wiho :)
Men nu ska jag gå och försöka komma någonvart med min vetenskapliga uppsats, uääh.

Och jag har massa myggbett på röven? :(

/ J

Kuggad!

Ja det var ju uppkörning av C - kortet idag. Herr Berg kuggade sig pga. en väjningsplikt, tolkningsfråga enligt han, tydligen körde han, hade kommit en bit ut och då smäller en buss ut. Den som han körde upp med blev så rädd att han skrek till, och Pontus blev kuggad. Man kan säga som mamma sa då hon fick höra det synd owä. Nya friska tag bara!

Snart är det dags att åka till mor och äta, tacos!


/M

Orolig?

Igår blev jag lite orolig då jag pratade med mamma, vi disskuterade när vi skulle ha vår "påskmiddag". Jag föreslog torsdag, det tyckte hon var för tidigt, då sa jag söndag, då svarar hon ja, men då skulle jag nog gå ut... då blev jag orolig. Mamma tyckte lördag, men det vet jag inte hur det passar. Det är ju partaj på fredag, sedan skulle Pontus iväg och göra något med Diva också på lördagen, återstår att se när det hela kommer att inträffa.

Blev ingen skola idag, har ju känt mig seg och hängig dom senaste dagarna, säkert kommer det efter all ansträngning av fyra tentor, nu när jag äntligen slappnat av.  Vill ha svar på tentorna nu förresten, vill inte vänta längre. Imorgon och fredag har det ju gått två veckor sedan jag gjorde sista tentamen.

Vad står på schemat idag då? En promenad (om det slutar regna), massor med plugg, sedan ska jag byta ut gardinerna som är i vardagsrummet. Hittar inte några gardiner alls som ens passar in lite, svårt med tapeten som är, grön/blå/brun någonting? Men jag hittade så jag kan ha samma gardiner på båda fönsterna, det är väl alltid en bra början misstänker jag. Det får bli som det blir säger jag bara.

Sitter och väntar på att Pontus ska ringa nu och berätta hur uppkörningen av C -kortet gick, lite nervös jag med, haha. Men jag hoppas för hans skull att det går vägen!


//M

Seg..

Idag känner jag mig verkligen jätteseg, trött och seg. Beror väl på vädret skulle jag kunna tänka mig, har ju som sagt vart rätt grått och trist idag!

Pontus är ju på sin instruktör utbildning idag som vanligt, jag och hundarna myser för oss själv, funderar på att slänga ihop en kladdkaka och mysa. Så får det nog bli.

Imorgon är det heldag i skolan som gäller, är dock inte helt säker på att jag ska in, får se, känner inte att föreläsningarna ger mig så mycket ändå, jag tycker mycket bättre om att sitta i lugn och ro, och läsa. Dessutom får vi ju föreläsningarna på internet, så det är perfekt.

Idag är det LOST! Missa inte det gott folk!


//MADDE

Arbetsintervju

   Den är nu avklarad, skönt! Det kändes verkligen bra, så nu är det bara att hålla tummarna. Senast den 20 skulle hon höra av sig, bara att vänta och se då!

   Förresten, vart tog solen som de lovad vägen? Regn, grått, trist. Usch. Nu vill jag ha sol igen!

//MADDE

Tisdag

och 3 skoldagar kvar. Blääääää.
Elvis och med mig under täcket och myste ända till halv åtta. Så satans trött.

Min moppe lever igen nu iallafall! Heja ULF :)

Men nu måste jag skynda mig!

/ J

Ny design!

Har nu pillat lite med designen, om det blev bättre eller sämre får väl ni avgöra, ska ta tag i det någon dag och göra mer sommar, mer vår, men jag är rädd detta får duga ett tag!



// MADDE


Upprörd?

Läste en artikel på aftonbladet som gjorde mig upprörd, arbetslösa har nu börjat angripa studenterna, eftersom vi valt att studera, de har inte valt att bli arbetslös. Det är ju sant iofs. MEN då de hade jobb hade de det säkert bättre än studenterna, då de får jobb igen, kommer de ha det bättre än studenterna. Spelar det någon roll att de är arbetslös nu?
50 % av studenterna får tydligen 1000 kr från närstående varje månad. Tyvärr har inte min familj möjlighet att stötta mig så, jag vet att de säkert hade gjort det annars, jobb är inte så lätt att få tag i, så ja, som student är det tufft. Jag är tacksam över att jag bor så pass billigt, annars hade det vart otroligt tufft...!

Klistrade in artikeln här nedan, nått knas med texten, får se om det går till sig eller inte då jag publicerar!

http://www.aftonbladet.se/temahogskola/article4809788.ab

"Starka reaktioner på artiklar om studenters ekonomi

Lars Leijonborg uttryckte i veckan tveksamhet i frågan om att höja studiemedeln. Det kanske inte går, så som landets ekonomi ser ut. Studenternas känslor i frågan är heta.

En rad artiklar om studentekonomi på Tema Högskola har väckt stora känslor bland läsarna. På studentkårernas uträknade budget som visar att en vanlig student går back 900 kr per månad kom många starka reaktioner. Många tycker att studenterna ska sluta klaga.

- Studenter kan leva ett lyxliv jämfört med många arbetslösa så jag tycker inte att dom ska gnälla, dom har ju själva valt att studera men dom flesta har inte valt att bli arbetslösa. Studerar du så kan du inte räkna med att bli försörjd av oss andra och har ingen rätt att tjäna lika mycket som en arbetslös eller en arbetare, säger signaturen Krobbe.

En användare som kallar sig räddisa håller med.

- Tycker inte studenterna ska ha mer. Lägg pengarna på våra gamla istället så dom kan få riktig vård och riktig mat! säger hon.

Men studenterna försvarar sig.

- Heltidsstudier betyder att man ska studera 40 timmar i veckan, då är det svårt att försörja sig på ett jobb vid sidan om. Det är inte bara de med rika föräldrar som ska kunna studera, klassamhället är inte önskvärt. Att människor utbildar sig till samhällsnyttiga yrken som sjuksköterskor, djurskyddsinspektörer och lärare är en samhällsinvestering och inte bara en personlig investering, kontrar signaturen absolutelove.

"Kalla inte studenter bortskämda"

Några nämner den omtalade Fattigbloggen, där journalisten Jessica Ritzén lever på socialbidrag en månad och bloggar om sin upplevelse av det.

- Jag har läst fattigbloggen här, och hade varit glad om jag hade haft så mycket över när allt är betalt. Tycker vi borde skärpa oss, och inte kalla oss studenter för bortskämda. Det är stora pensionsavgångar på gång, och då behövs vi studenter när vi är färdigutbildade. Vem skall annars fortsätta att hålla upp välfärden och teknikkunnandet i landet? undrar aliaset lillbamse"


Plötsligt händer det!

   Plötsligt händer det. Idag hände det. Min telefon ringde, ett nummer jag inte kände igen, men jag svarade. Då var det chefen på Nordea som ringde, hon ville träffa mig för en intervju! Imorgon smäller det, jag är så nervös redan, men så glad. Att äntligen någon är lite intresserad av mig igen, guld.


//MADDE


Internationell Ekonomi

   Internationell Ekonomi heter kursen som vi har börjat med nu. Den ingår i nationalekonomin. Det känns som att jag har blandade känslor till nationalekonomin. Den känns lite kul i och med att man får räkna osv, men samtidigt känner jag att jag förmodligen aldrig kommer ha minsta lilla nytta av det. Företagsekonomin kändes ändå relevant med vad jag vill efter utbildningen.

   Jag har ingen tentamen före 29/4 heller, än så länge kanske man ska säga. Men 29/4 är det internationell politik tentamen, 4/5 skriver jag ekonomistyrning, igen.

   Nu sitter jag och väntar på att slambilen ska komma, blåsa ur avloppen, det har frysit igen totalt, Pontus och svärfar har lagt ner 10 timmar eller något i försök att få till det, men igår gav dom upp. Skönt att kunna duscha ikväll om inte annat, börjar bli dags!

   Nu blir det frukost, sedan ska jag vara duktig och plugga, plugga. Tänker inte plugga så hårt idag om det blir sol kan jag ju säga, då ska jag njuta av dagen i solen!

//MADDE

Frössen!

Vädret idag har fått mig att känna mig så frössen, fryser och fryser. Sitter med långkalsonger, tjocksockar och tre tröjor. Brr..
Pontus och svärfar håller på med projekt avlopp. De har (tror de) lokalisera stoppet rätt exakt, lånat en starkare högtryck och jobbar helt enkelt på det. Jag hoppas verkligen att de får till det idag, annars åker jag till mamma och duschar imorgon!

Har skrivit en hel del på PM:et som ska göras till internationell ekonomi kursen, det känns bra. Får se vad Emma anser om det hela, om det jag skrivit duger bör jag nästan kunna släppa det helt, det som är kvar kan hon fixa!

Till helgen är det påsk, snacka om att det gått otroligt fort. Jag hoppas det händer något roligt under påsken, känns som att det skulle behövas!
Jag är dessutom fundersam på vad det blir för påskmiddag, mamma sa på jul att hon inte skulle göra någon traditionell middag, kanske att vi får tacos? Haha. Middag ska vi ha i vilket fall!

Enligt smhi.se kommer vädret att fortsätta vara mulet ett bra tag framåt. Typiskt, man han precis få en liten smak av hur underbar våren är, innan den försvann igen! April april din dumma sill tänker säkert våren.


//MADDE

Regn

Riktigt trist väder idag, usch och fy.
For till stallet en snabbis och red ut barbacka en sväng, Ian var lite halvgalen. Hoppade och for och ville inte lyssna.
Dock var vi ju ute i ca 4 timmar igår, så han borde ju inte haft så mycket ork tycker man, men tydligen så.
Ridturen igår var helt underbar! Solen var framme hela dagen, och jag hade bara en tunn tröja med tjocktröja över, och svettades av värmen. Sjukt, galet jäkla underbart. Red till Lintjärn och stannade där en stund och fikade saft och bullar. Mysigt. Sen fortsatte vi och red runt Edsta, eller nåt sånt.
Gick även till & från stallet, fick ihop 12763 steg. Men då hade jag inte på mig den på kvällen, så vart väl ungefär 13000.
Klå det du mamma!
Och Ians sår i karlederna har fått från dåligt till förjävligt. Han har fått skavsåren av bootsen också nu, och var lite svullen... smörjde med helosan och han ryckte till några gånger så det sved väl ordentligt. Stackars älsklingspojken min!

Och har nyss avnjutit en helt tokunderbar middag, som bestod av friterade potatisklyftor, honungsmarinerad kycklingfilé, bearneisås/vitlökssås och sallad :) Fast blir ju gärna så att man äter alldeles för mycket när det är sån gosmat, och det råkade hända idag tyvärr... fast lät som att jag ska ut och gå med Inez, så ska väl kasta mig in i duschen och sen ut med henne. Sen ska jag lägga mig och dö i min säng, för imorgon är det nya tag i skolan. Fast ska till tandläkaren kl 1 så slipper musiken! Och vi slutar ju på torsdag, för sen är det lov. Åhåhåhå!

Och har inte hunnit med nåt pluggande. Gah...

/ J

Surväder..

Jag hoppas verkligen att vädret ändrar sig till senare på dagen, just nu känns det som om det är riktigt värdelöst väder! Mulet, regn och allmänt otrevligt. Det vore väldigt skönt om solen kikade fram en stund!

Pontus är ju som vanligt på försvarsmaktenhund kurs hela söndagen, så jag har det lugnt och skönt, jag och Elza. Elza är mest upprörd, hon får inte sitta i knä på mig då jag sitter vid datorn i datarummet. Hon har iallafall slutat skällt åt mig för att hon var så upprörd (en kvart senare eller något..)
Jag hade verkligen hoppas på sol och fint vårväder idag, men nej då. Därför har jag snokat lite smått inför vårt PM som vi ska skriva, blir det fint väder någon dag i veckan kan jag istället lata mig med gott samvete då!

Jag är helt inne på att skriva om Kyoto - avtalet, det finns så mycket fakta, och påverkar den internationella ekonomin och har gett upphov till konflikter mm, smaskigt sörru!

Stopp i avloppet har vi också, mindre trevligt. Inte total stopp tack och lov, men ändå stopp som måste fixas. Pontus och svärfar höll på ett antal timmar igår, imorgon ska de fixa en starkare högtryck och blåsa ut i ledningarna. Jag hoppas och tror att de kommer fixa det, annars kommer det bli förbaskat dyrt.


//MADDE

Tentamen 4, DONE!

   Äntligen är sista tentan gjord, hur det gick är jag lite osäker på, men det är inte en omöjlighet att jag klara den. Att jag skulle få fx är inte heller omöjligt. Så jag hoppas..

   Nu ska jag ta och äta lite frukost, sedan blir det årets första grillning bara det inte regnar. Underbart!

Lördag

Vad underbart det är att vakna upp och veta att man inte behöver gå till skolan & att jag istället ska göra det jag tycker allra mest om, nämligen gå till stallet.
Ska ut och rida en sväng med Ida, och vi har ju kunnat fått lite bättre väder kanske...
Men det snöar iallafall inte. Och solen kanske kommer lite senare :-)
Nu måste jag äta frukost och klä på mig.

/ J

Tandpetare, nån..?

Känns som att jag skulle behöva det till mina ögon, dom vill bara ramla igen, är så trött. Slutkörd. Skrev ju tentamen idag med, det kändes bra. Så nu är det bara att hoppas. Imorgon är det dags för micron, sen ska jag ta helg, jag längtar.

Då jag kom hem från tentamen idag var jag så trött, somnade direkt då jag kom hem, vaknade och kände mig dålig, yr, huvudvärk osv, typiskt! Självklart hade jag 38,0 i feber. Men det är bara att bita ihop, en enda tenta till på ett par veckor. Jag kan göra det!

Fick min skattedeklaration idag, kommer få tillbaka nästan 5000 kr, det är underbart. Var ett tag sedan något gjorde mig så glad. Jag trodde jag skulle få tillbaka lite, men inte så mycket.

Nu ska jag fortsäta att studera, kul liv!


// MADDE

Post!

Meddelande från Intagningskansliet
Du är preliminärt intagen till: Naturbruksprogrammet i Bollnäs





JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Dock är det ju bara preliminärt, men lägsta poäng låg på 160, och jag hade 210. Så är ganska säker på att jag kommer komma in på nästa sökning också :)))) Wohohohohohoo!!!

Helg, &

våren är äntligen påväg, och det är bara 4 dagar kvar till påsklov. Kan det bli mycket bättre? NEJ.

Haft stegräknaren på mig i skolan idag, 5485 steg är jag uppe i. Ganska dåligt, men dagen är inte slut än! Ser ut som att jag får gå till/från stallet idag också, eftersom bilen är damp.

Det kryper en fluga på vårat fönster, fyfan vad underbart! Sommar säger jag bara.

Men hade iallafall breakdance på idrotten idag... stå på huvudet och sånt. Var inte riktigt min grej kan jag erkänna. Jag har rätt dålig taktkänsla tror jag. Och är så otroligt dålig på att skilja på höger och vänster, och det gör ju inte saken bättre direkt...

I helgen ska jag försöka hinna med lite plugg. Är så sjukt mycket nu...
Grupparbete i religion, vetenskaplig uppsats, HK... har säkert glömt något.
Usch & fy. Nu ska jag och Inez ut och samla några steg åtminstone. Woho!

/ J


Näste man till rakning!

Snart är det dags. Organisations tentamen, känns skönt att få skriva ifrån sig den, så jag hoppas verkligen att det går vägen den här gången.
Fast det var lite som mamma och jag sa igår, om det inte går, bryter jag inte ihop för det, chansen är nästan större att man bryter ihop OM det går.

Förresten, vad ljust det är nu på morgonen! Så skönt att veta att vi går mot ljusare tider, mot sommaren, mot värme. Jag hoppas att jag kommer få något sommarjobb, har sökt mer jobb än jag kan hålla reda på, man har fått lika många nej nästan.

Värst av allt i denna kris är den jäkla regeringen vi har som sitter på sin feta röv och låter skolor gå i konkurs, som passivt ser på hur Sverige sjunker mer och mer. De har gjort om en massa regler, så det är inte ens säkert att man tjänar på att gå till jobbet om man "bara" har möjlighet att jobba extra. Dårar.

Slamtömning

    Typiskt är väl att då man skrivit ett långt jäkla inlägg, bestämmer sig datorn för att slå av sig själv. Skärmen blir helt på, den räknar från 0 - 100 sen dör den. Jag gör ett försök till, annars låter jag bli, risken finns då att datorn dör på riktigt.

   Iallafall var slambilen här påmorgonen. Vi har ju haft fullt i brunnen nu en vecka och ringt och tjatat på dom länge, men plötsligt händer det! (Haha, har ni sett den nya reklamen triss har, plötsligt händer det? Så kul, ska se om jag hittar en länk...). Iallafall så känns det skönt att få chansen att skita som en människa igen, duscha och tvätta utan att vara orolig att bajsen ska hoppa tillbaka och bita mig i nacken!

   Idag ska jag alltså duscha, skönt, känns som det behövs, och så ska jag tvätta kläder, det behövs verkligen. Är det nått jag saknar av det mamma gjorde då man bodde hemma så var det att tvätta kläder, det är verkligen det absolut värsta jag vet. Inte för att det är kul att städa och så, men tvätta kläder är snäppet värre än allt annat. Egentligen förstår jag inte varför, det är ju rätt lättsamt..

   Jaja, mellan maskinerna ska jag plugga, det känns rätt bra inför tentamen imorgon, jag har ju skrivit för organisation tre gånger redan, fjärde gången gillt säger man? Har suttit och gjort en del instuderingsuppgifter och ska nu gå lös i ännu större utsträckning på gamla tentor. Det är ju oftast samma frågor som återkommer och återkommer.
   Min förra tentamen gjorde mig upprörd, jag var ett par poäng ifrån att klara den, på en fråga skrev ju lärarn "läs boken" som kommentar (tack för tipset!). Den frågan var ju värd 10 poäng, rätt mycket, så jag mailade läraren här om dagen och frågade om svaret på den frågan. Hon hade ingen aning och skickade vidare till sin kollega som inte heller hade någon aning. Jag blev då lite upprörd och undrade hur det kom sig att den då fanns med på hennes tentamen, då svarade hon att det måste vara från en annans kollegas del, eftersom dom var två som gjorde den, för att klara den frågan skulle du ha läst en annan bok också.
   Innan tentamen mailade jag henne och frågade om det var något speciellt att tänka på inför tentamen, hon sa att allt var som vanligt. Hade det vart en annan 10 poängs fråga, hade jag säkert kunnat skrapa ihop de tre, fyra poäng som fattades för ett godkänt. Detta gjorde mig irriterad.

  
Hungern börjar krypa sig på, det är bäst att jag beger mig mot köket för att leta föda i någon form, vad vet jag inte, tror inte vi har några mackor tinade, tungt.


   // MADDE


Ingen tid till vila

Mamma har bilen på lagning så vi är utan bil = handikappad.
Otroligt vad beroende man är av dom.
Har fått promenera till stallet idag och igår med andra ord.
Gör mig inte så mycket på helgen, men först en hel dag i skolan och sen gå ända dit för att rida, och sen gå hem...
Plus allting man fixar i stallet med mockning och sånt, jag orkar bara inte.
Hade även idrott idag, även fast vi bara dansade så tar det ju också. Usch & fy.
Somnade på köksbordet igår halv 9, och kunde inte äta nåt. Min kropp strejkade.

Imorgon är det långdag, går ända till halv 4, men Jenny har lovat att mocka åt mig. Skönt.

Nu ska jag gå och dö.

/ J


Snart fredag!

Den här veckan har gått rätt fort, iallafall så här i halv tid. Igår satt jag ju ute i solen och njöt nästan en timme. Varje gång jag försökt idag har solen gått i moln. Solen är idag min fiende!

Ikväll blir det att åka till Matfors för skott träning bla av hundarna, det är bra, hoppas jag. Synd att Elza blir så upprörd på ljudet och vill äta upp det bara, men det är väl bättre än att bli livrädd.

Plugg och åter plugg, det är mitt liv just nu så att ni vet.


// MADDE

RSS 2.0