Idétorka

Ja hjärnan har väl skrumpnat, kommer helt enkelt inte på nånting att skriva. Fast är väl inte så konstigt i den här värmen... men har försökt flera gånger men fått ge upp. Men så äre!
Vi har även skaffat mobilt internet nu, wohooo! Internet dör inte varannan sekund, en otrolig lättnad.
Och vad gör jag på dagarna? Hm. Har sommarlov antar jag. Ligger ute och solar halva dagarna, och sen till stallet.
Har Ian ute hos Tano nu, och för att ta mig dit ut måste jag åka på sveriges seriöst fulaste moppe. Den är så pinsamt ful att jag funderar på att cykla dom där 8 km ut dit, och 8 km hem igen, men då skulle jag nog dö.
Och nu har dom som sökt till Ljusdal fått ansökningsbeskeden... Hoppas det är våran tur nästa gång!
Är så spänd att jag dör. Vill veta nu om jag kommit in eller inte!
Och ska försöka få tag på mamma nu, behöver åka till granngården. Min flugspray är slut och Ian är nästan halvt uppäten :(
Jaja, nu ska jag återgå till min solning.


/ J

Svett

   Jag sitter och är svettig, vi har 28 grader inne, på nedervåningen. Övervåningen tänker jag inte ens fundera på. Men jag vill inte klaga, sommaren är här! Det är underbart.
   I helgen (eller ja, from idag) är det crusing på campingen nedanför oss, kul men ändå lite jobbigt att ha det så nära inpå. Vi har iallafall fått gratis biljetter nu, egentligen skulle vi inte ens få det fast att de knappt vela låta oss åka igenom först på VÅR väg som vi betalar 1800 kr om året för. Men tillslut fick vi som vi vela, rätt ska vara rätt!

   Om tre veckor är vi på Malta, så gött. Om två veckor tar Pontus förhoppnings vis CE kortet, håll tummarna för honom nu då!
  Jag har fått en ny operations tid också, 17 Augusti. Då ska det bli av, passa på nu, sista chansen innan jag fyller 20 och måste betala för skiten. Jag hoppas att det inte är något mer än lite löst brosk osv som trycker på mjukdelarna, att jag slipper ha så ont efteråt. Operationen är på en måndag, på fredagen samma vecka har jag en rest tenta, sedan kör hela den karusellen igång igen.


/M

Midsommar

   Slänger in ett inlägg, midsommarn har vart bra. Fredagen börjades på hagmyren och slutade i sörfjärden, lördagen blev lugn då Pontus var tvungen att backträna hela dagen med lastbilen.
   Idag blir det förmodligen en tur till cross banan, sedan lugna gatan bara. Solen är framme och värmer, har solat lite redan, så skönt att den vill kika fram!

   3½ vecka tills man får åka nu, gissa om det ska bli underbart!


/M

Resa Bokad!

   Nu är semestern bokad! Den 16 Juli beger jag och herr Berg oss mot varmare breddgrader, nämligen Malta! Jag längtar så jag håller på att spricka! Jag vill åka nu, nu, nu!

   Då är det så att en enda liten detalj återstår, hundarna! Min syster har tagit på sig det lilla monstret + det stora i 2 dagar, fint! Men det är ett par dagar till Diva behöver ha passning..

   Någon som känner för att vara hundvakt ett par dagar?

/M

PISSVÄDER

Annat kan man inte säga. Gud pissar på oss!
Var nyss och tog in Ian, han fick göra kväll tidigt idag. Blåser, regnar och är allmänt kallt, så tyckte så synd om han.
Nu står han inne i värmen och mumsar massa hö istället, det är nog skönare för honom.

Och justja, det är sommarlov. Lite svårt att förstå med tanke på vädret, men iallafall... ingen skola att kliva upp till, wiho :-)
Fast jag längtar ju faktiskt till skolan börjar på sätt och vis, har jag kommit in på Nytorp ska det bli grymt kul att börja!
Men ska inte vara några problem, lyckades ju skrapa ihop hela 235 poäng till slutbetyget. Det duger nog.
Och hejdå till 9:2 har vi sagt. Lyckades ju få uppehåll till examen iallafall, men kallt var det.
Rektorn höll ett tal. Eller, läste en lapp kanske man ska säga? Han stod rätt upp och ner och läste innantill på lappen... kul att det kändes som att han menade det han sa, not :-) Han är lite sorglig, men nu slipper jag honom iallafall!
Sen åkte vi hem och åt tårta, och min sadel som jag har köpt kom även då. Och den passade, och det var ju himla härligt! :-) Var duktigt trött på min gamla sadel, hej & hå.

Men nu ska jag gå in och duscha, och sen krypa ner i soffan igen och invänta solen!
/ J

Party Party!

   Vågar jag ens utrycka gårdagen i text? Jag tar en chansning. Det hela började på morgonen då vi hade planerat in en crosstur, det hela gick i stöpet då vissa människor inte hade åkbara crossar.
   Istället kom vi på att det är Ungdoms SM i cross i njurunda, så vi tog en tur dit, jag, herr Berg och Asse, vi betalade in oss som en familj, trevligt.

   Efter vi stått där någon timme och kikat begav vi oss hemåt, Pontus skulle ju ut på festligheter, så hem byta om och iväg. Lämnade av honom i Idenor, hem och hämtade mor & Gûnter och skjutsade dom till hällgatan där det också skulle vara diverse festligheter.
   Jag och min lillebror åkte till farmor och åt pizza med henne, gottans! Sedan hem, kasta lillebror i säng, även jag själv la omkull mig en stund i mors säng. Låg med datorn i knä och surfade lite, på msn skriver syster 'Gör inge pinsamt nu, Alex är här'.
   Jag hade dock inte hört någon komma, så tydligen hade hon smugglat in killen källar vägen..
   Vid 12 tiden ringde Pontus och vela ha hämtning, resten av folket skulle ut på krogen, men han kände sig inte så lockad att gå ut om de var inne till halv 1, för nu hade de förflyttat sig till en 40 års fest i Forsa.
   Sedan han hade ringt, försökte jag få tag på min kära mor som jag lovat skjutsa hem, så klart svarar inte hon. 'Vi brukar aldrig vara ute än längre till halv ett' var det sista hon sa till mig... Hm.
   Väl i Forsa fick jag tag i mor, dom var på hällgatan och vela ha skjuts på pizzerian, jag åker till hällgatan, där det verkade tyst. Plingade på och öppnade och ropade hallå, ingen där. Får tag i mor och dom är redan på pizzerian, tack.
   Pontus kunde dock inte släppa idén på att åka dit, så en tur dit hans med. Han blev bjuden på öl av Gûnter, som var rätt full. Min mamma var ännu fullare, pinsamt, jo.
   Då dom äntligen stängde tog det tid innan alla kom ut, sist ut kom Lollan fly förbannad och redo att slåss för sin öl! Haha..
   Jag skjutsade hem mor & Gûnter, mor som fått reda på att Jennifer hade en gäst som skulle sova över, utan hennes vetskap.. Så då vi var i Njutånger gick Pontus och mor ner för att presentera sig, till och med Gûnter skämdes för dom.
   Då vi väl kom från Njutånger, kvart i 2, kom vi till första parkeringsfickan efter E4, vid våg platsen, fast på höger sida. Där blev vi kvar i 20 min, Pontus spydde, spydde och spydde..
   Efter 20 min är han dyngsur och jag får in honom i bilen, ger honom en systemet kasse att spy i och vi kommer hela vägen till nästa parkeringsficka.. Dock gick det fort där, sedan körde jag hela vägen hem.
   Väl hemma tog det nästan 20 min innan jag fått in herr Berg, han spydde väldigt igen, men jag fick tillslut in honom och på soffan, med en skurhink.
   Då slappnar jag av lite och börjar känna någon knepig lukt.. Då har tydligen Diva vart dålig i magen medans vi vart borta, och sprutmålat delar av köket. Mums.
   Det var bara att kavla upp ärmarna igen och städa.

   Klockan var halv 4 innan jag stupade i säng, jag hoppas alla mår som dom förtjänar idag! Pontus verkar iofs mer död än levande så...!


/M

Middag!

   Snart är det dags för middag, färskpärer, sill och gräddfil med gräslök i, gräslök som jag plockat i trädgården, mums!
 
   Imorgon måste jag iväg till Forsa och Njutånger för att vara trevlig. Syster yster slutar 9an, så det bjuds på fika och grejjer, men jag hoppas verkligen att vädret ändrar sig, jag vill inte sitta ute flera timmar i det här vädret då alla jäkla barn ska sjunga.

   Idag ska nog jag och herr Berg på banken, bergvärme är så nära nu! det kommer vara så otroligt underbart.


/Madde

Ett inlägg

   Jag ska vara duktig och slänga in ett inlägg.

   Börjar väl med det tråkiga som hänt, tentan jag trodde jag klarade fick jag F på, Pontus hade uppkörning för CE idag och kuggade sig. Vädret för övrigt är typisk svensk sommar, min mamma som lovade mig att det skulle bli en toppen sommar iår.

   Dom bra nyheterna är väl att farmor åker hem idag! Skönt och veta att det är bättre med henne, samtidigt som det kändes tryggt att ha henne på sjukhuset!
   Det andra som är bra är att skattepengarna kommit, direkt in på sparkontot! Nu är utlandsresan så verklig, och som jag längtar!

   Snart midsommar och helgen efter är det crusing, trevligt!


/M

Måndag

Inatt drömde jag att Elvis kom tillbaka... Jag börjar ge upp hoppet nu, min älskade kissekatt är nog borta. På riktigt. Han har varit borta sen förra lördagen. Fan också. Peeelvis :-( Jag saknar kattskrället så himla mycket... gah.

/ J

Sjukhuset

   Idag har jag vart på sjukhuset, inte som patient själv utan och hälsat på. Farmor är nämligen inlaggd på hjärtavdelningen.
   Men det kommer bli så bra så, hon hade så högt blodtryck, men nu håller de på att ställa in rätt mediciner osv...  Jag tror jag kan säga från hela familjen, vi tänker på dig.
  
Dock såg hon otroligt pigg ut, var länge sedan man såg henne så pigg. Skönt att se det iallafall!

   Sitter och kikar på Talang 2009 nu, nyss kommit in från en promenad med Diva, hon är så kul att gå på promenad med, inte. Dom första 200 m tycker hon är kul, sen är det inge kul längre. Och jag går OKQ8 och tillbaka, det är nästan 5 km, så mycket lättare och gå med Elza, för Elza uppskattar det iallafall. Men Diva ska plågas, hon har fått så dålig kondis!

   Jag undrar förresten hur man ska fira Sveriges nationaldag imorgon, ska jag vara helt ärlig vet jag inte ens varför 6 juni är Sveriges nationaldag. Synd bara att då det väl är röd dag ska det bli på en helg, har för mig att det har hänt en gång förr, och då har inte det vart många år alls det har vart röd dag. Sedan 2005 enligt en hemsida jag kollade på. Hemsidan hittar ni här  . Där står det även om varför vi firar nationaldagen.

   Förra året den här tiden var jag och Pontus i bulgarien och njöt. Ändå var det varmaste veckan på hela sommaren hemma, sjukt. Tydligen är det inte bestämt när Pontus har semester iår, han har sagt Juli, men nu lät det som att det ev. skulle bli Augusti, jag blir irriterad, jag vill veta. Jag vill helst åka utomlands NU!

   Nu ska jag sluta gagga och tråka ut er!


/M

Äntligen

   Äntligen har jag tid att kasta in ett inlägg. Det har vart sjukt mycket nu på slutet, har knappt hunnit med mig själv. Tenta på tenta, inlämningar, kompletteringsuppgifter osv..
   Har iallafall klarat en till tenta, har nu fixat 4 tentor! Skrev dessutom två stycken idag, håll tummarna att det gick vägen, det finns en chans till det, så jag hoppas.
 
   Nu ska jag lägga mig på soffan och sova / njuta en stund. Det känns underbart.


/M

Elvis?

Vart är du? Lillpojken, det är dags att komma hem nu...
Ingen har sett skymten av honom sen måndag morgon. Sjukt, vart fan är han? :(
Vi har ju dessutom e4an alldeles bakom... börjar bli riktigt orolig nu.
Han brukar alltid komma när man ropar.. :/

Och tandvärk har jag, bläää.
Tog bort tandställningen i måndags, och fick sätta in en plastskena istället. Och det gör så jävla ont.
Mina tänder är så himla öm... kan inte ens äta. Och att ta ut plastskenan är ett rent helvete. Känns som att mina tänder, som dessutom är fett öm, ska ramla ut när som helst. Usch. Uschuschusch.

Hoppas mamma kommer hem med yoghurt åt mig snart..

RSS 2.0