Nu har även jag fått tummen ur arslet...

som man brukar säga!
Det var längesen jag la upp nåt. Den 20e maj tror jag, samma dag som vi flyttade. Kommer inte ihåg om jag lagt upp något inlägg efter det? Är himlans mycket nu med bussresor till och från skolan och stallet. Tar upp dagen rätt ordentligt.
Men vi är iallafall installerade i huset nu och stormtrivs. Inte massa fula och dryga ungar som springer omkring och skriker och jävlas hela dagarna nu längre, och skönt är ju det. Saknar verkligen inte fredriksberg, och vill aldrig mer sätta min fot där.
Är även nyss hemkommen från gnarp.
Igår blev jag hämtad i forsa av Pontus, fick skjuts till stallet så jag kunde mocka, och sen åkte vi till Gnarp. Grillade och det var underbart gott. Kycklingfilé med honungsmarinad säger jag bara, det är min passion i livet. Sen skulle dom ut och åka cross, men Maddes krånglade tydligen så hon kom tillbaka. Och jag började må ruskigt dåligt. Började med sprängande skallebank, och utvecklades till att jag hade så ont och mådde så illa att jag inte ens kunde röra mig. Fick dock i mig 2 ipren, och någon timme efter det kunde även jag sitta upp igen. Jaja.
Blev väckt av Pontus (och Elza) vid klockan 6 imorse. Gick och la oss rätt sent, så jag var lagomt pigg (not). Sen for jag och Pontus till jättendal för att hämta lastbil, hade nämligen lovat han att följa med honom!
Så for vi 30 mil norrut, långt ute i skogen, för att hämta en Grålle som var 45 år gammal... och 30 mil hem. Kändes ju inte värt all tid för att hämta en sån antik traktor, som man även fick veva igång. Menmen. Fick ju äta på Max iallafall, och godis fick jag. Känns som en extremt onyttig dag. Har en tendens att bli så då jag och Pontus är ute på äventyr, så nu har vi lovat att nästa gång blir det 'fitness', och istället för största menyn på Max ska vi käka sallad. Huruvida vi håller det löftet ska vi inte diskutera.

Har även skickat iväg ett mail till Halebop ang. mitt abonnemang. Dom har helt plötsligt lagt till 100 kr på min månadskostnad? Jag har alltså 3000 gratis sms i månaden, hade gjort av med dom för förra månaden, och har kollat nu i stort sett varje dag om jag skickat sms gratis igen eftersom jag var osäker på när dom räknar som ny månad. I torsdags kostade det ingenting, så då trodde jag det var lugnt, och skickade. Har kollat säkert 50 gånger om dagen så det inte kostat någonting att skicka, och det har det inte. Men ikväll chockerade dom mig. Jag hatar Halebop. Senast jag kollade hade jag gjort av med 42 kr eller något, och det var idag på förmiddagen. KUL.

Och min tandställning skaver, men den ryker nog på måndag. Wiho! Längtar.
Var även in och köpte examenskläder i onsdags. Ett par jeansshorts och 2 linnen. Jag är nöjd. Fick även med mig ett par tights, strumpor, trosor och ett par vanliga shorts. Det var välbehövligt kan jag lova.
Men nu ska jag sluta gagga, fick låna massor av filmer av Pontus så nu ska jag titta så länge jag kan hålla mig vaken.
Imorgon bär det av till Gnarp för grillning igen, och jag ska även försöka komma ut på en ridtur en sväng. Har ju inte hunnits med den här helgen tyvärr, stackars Ian. Men ny flughuva har han fått, och den håller än!

Godnatt. / J

JA!

   Jag kuggade tentan idag, tungt. Men roligare var att jag fick hem mina trisslotter som jag kämpat ihop genom att göra HT undersökningar (som mamma..). Vann 75 kronor, trevligt! Nu är frågan vad jag, snål judas ska göra. Ta pengarna eller byta in mot nya.. Hmm

/M

Update

   Dags att uppdatera en sväng kanske, har tenta imorrn, känns tungt och omotiverat. Tacka vet jag sommaren. Den är verkligen behövlig kan jag säga, som jag slitit. Lite stolt är jag över mig själv.

   Väntar resultat på tre tentor, hoppas dom kommer snart.

   Imorgon kommer syster, lär ju få nöta både matte & spanska med henne. Av någon anledning frågar hon inte vår intelligenta mor, skumt. 
   Det blir förmodligen en cross tur för mig och pojkarna också, det ökända bäver träsket verkar stå på tur listan imorgon, träd och träsk. Vet inte ens om det är kul jag, återstår att se.
   på lördag ska de sitta och åka lastbil upp till umeå, det skulle ju bli toppen väder då, så jag tänker njuta av solen och ta en öl eller något istället.

   Nu kallar studierna!


/M

Tisdag

   Jag har inte uppdaterat på ett par dagar, faktiskt har jag försökt flera g¨ånger men blogg.se har vart knas. Får väl se om det fungerar idag.
   Känns som om jag inte har så mycket att skriva i vilket fall, plugg och åter plugg styr mitt liv för tillfället, men det är nu mindre än två veckor kvar, knappt en vecka. Underbart.

   Idag var jag in till Sundsvall med Thomas och fixade pass, visade Birsta City mm.. Trevligt!



/M

Mormor

Inatt hade jag en otroligt jobbig dröm. Eller drömmen i sig var inte jobbig, jag är glad över att mormor är så pass levande hos mig, att jag bevarat henne så fint i mitt minne.
   Jag drömde att jag och Anna var på pellpersbacke, vi hade pratat massa skit, ätit massa onyttiga saker och bara hade det bra. Morfar och mormor var på sjukhuset, morfar hade blivit biten av en råtta (och det har ju hänt... det minns vi väl alla då råttan hängde fast i handen och han vevade med armen..). Dom kom hem och mormor frågade vad vi vela ha för mat så vi skulle åka och handla osv.. Tänk om allt kunde vara som förr.
   Då jag vaknade tänkte jag att jag skulle ringa mormor direkt och berätta om råttan, efter en stund insåg jag, det går ju inte, mormor finns inge mer. Mormor är ju död.
  
Det finns verkligen roligare sätt att vakna, än att vakna med en sån otrolig tomhet, även om jag innerst inne vet, att hon har det bättre nu. Hon slipper lida mer.

   Jag hoppas du har det bra var du än är mormor. Jag tänker på dig.


/M

Flytt, done!

   Har nu hjälpt mor att flytta, skönt att få det överstkat, och tur att vi hade den "lilla" lastbilen, så vi bara behövde åka en vända. Huset var fint, jag tror de kommer trivas bra där, hur länge de nu bor kvar...
   Kort inlägg jag vet, men är trött och kollar TV!



/M

Njutångersbo!

Ja, från och med idag kan jag inte kalla mig själv forsabo längre, för idag flyttar vi till vårat söta lilla hus. Och det ska bli helt underbart! Vi har levt i nåt slags kaos i 1-2 månader nu, så ska verkligen bli skönt att få ordning på grejerna. Dock tror jag detta är den mest organiserade flytten vi gjort. Och jag har ju hunnit vara med om en del... haha. Nu har flyttgubbarna slitit klart, så jag kan äntligen gå och göra mig iordning. Och ja, internet är ju urkopplat på obestämd tid, så jag kommer vara dålig på att blogga. Som vanligt. Hejsvejs forsa! / J

Livstecken?

   Jo, jag lever. Det är bara så sjukt mycket nu, mina dagar ser alla lika ut, kliva upp, plugga, äta lunch, plugga, äta middag, plugga, sova.
   Helt sjukt, men det är två veckor kvar drygt, tå veckor. Sedan blir det sommar. Juli är snart här med utlandssemester i siktet. Jag kommer överleva, hoppas jag. Jag läser så ögonen blöder och hjärnan håller på att dö, men det är bara två ynka veckor, det får gå.

   Imorgon ska dock mitt plugg beteende brytas då jag ska agera barnslav. Min gamla mor ska flytta, vilken gång i ordningen har jag tappat bort. Satt och räknade förut och tror jag flyttat 18 gånger under mitt 19 åriga liv. Då är det fyra gånger under de senaste två/tre åren i Gnarp.
   Att det var så länge sedan man bodde hemma är sjukt, snart tre år sedan, jag saknar det inte det minsta, men det känns inte som om jag bott själv så länge. Ojoj..

   På spisen står en kastrull med kalopps och kokar, har ju gjort det förr, det är egentligen sjukt lätt att göra, helst när man är hemma hela dagarna och dräller som mig. Fräsa köttet lite, sedan blanda i allt i en gryta och låta det puttra.. Det gör sig ju själv och blir riktigt gott, dessutom passar man på att göra storkok och på så vis får man flera matlådor att värma då tiden inte räcker till, perfekt.
   Det är kul att laga mat då det blir gott och är enkelt, men jag tycker inte om att joxa hur mycket som helst för mat. Det finns det andra som tycker om att göra, så jag låter dom göra det.
   Appropå mat har min mamma lovat mig att jag ska få testa äta hummer med henne, det var mer än ett år sedan alla gånger som hon lovade det. Men den som väntar på något gott.... Jag förväntar mig att det blir nu när hon flyttat till hus, det var väl det hon väntade på..!

   Körde ju på crossbanan i söndags, tre varv körde jag utan att dö och endast en vurpa, kändes bra, Pontus körde ju på som den idiot han är, men vi andra hade inte samma fart.. Och det fanns faktiskt dom som vurpade mer än mig på banan, skönt att inte vara sämst en gång, haha.
   När vi sedan körde vidare efter stigar skickades jag som förste man i ledet, självklart körde jag fel, fick vända, då skulle Pontus ta täten, han kör fel på en gång och Asse tutar för att vi ska reagera på att det är fel, jag satt i min egen värld och hoppade så högt att jag trillade omkull, väldigt osmidigt!

   Nu ska jag kolla till hur det går för min kalopps och sedan fördjupa mig i kursen vi läser just nu, det hörs bara på namnet hur otroligt kul den är "Ekonomisk politik i en öppen ekonomi"


/M

Söndagsparty!

   Eller inte, jobbat på cross banan idag, släpat ris osv.. En huggorm slingrade sig över vägen där vi gick, usch. Jag har nästan lika stor fobi som mamma då det gäller ormar, pojkarna tyckte dock detta var riktigt kul och skulle fota, peta med pinne osv.. Suck.

  
Men snart kommer jag att få min belöning, vi ska dit och åka. Om det blir så kul vet jag inte, är så svårt och åka sandbana, men ska bli skoj att testa!





/M

Hejja Sverige!

   Håller en tumme åt vårt slager bidrag idag.. Även om jag är tveksam, det är så annorlunda att det kan slå stort, eller inte alls. Men det var bättre än om Carolina Af Ugglas skulle stått och sjungit snälla snälla i 3 minuter på svenska.

   Skrev två tentor idag, min hjärna är död. Men jag tror att det finns en liten möjlighet till att jag klarade båda. Ska dock inte säga för mycket, det återstår att se. Håll tummarna för mig!


/M

Galet

   Igår kväll/natt ble det galet, men det är väl som vanligt i dårhuset. Jag hade somnat och hundarna blir helt galen. Klockan var nästan ett på natten, så jag gick och kikade i fönstrena vad det kunde vara. Då stod det en hund på gården. Pontus vet vems hunden är,  så jag klädde på mig och gick ut. Var bara att släpa hem hunden, vilken bodde i närheten av statoil. 
   Samma hund har flertalet gånger vart upp på vår gård och pissat då dom går förbi på grusvägen. Och då menar jag iallafall 5 gånger under vintern, tycker man kan hålla lite mer koll om man vet att hunden brukar sticka..

   Pontus kom ut och mötte mig sedan då jag gick hem, han hade med våra två odjur, Diva verkad mest fundersam över att vara ute på promenad mitt i natten, medans Elza tyckte det var toppen. Mer natt promenader åt folket!

   Nu blir det sten hårt plugg fram till inatt någon gång, jag ska försöka mig på två tentor imorgon. Satt och kollade på min marknadsförings tentamen igår, läraren hade räknad åtta!! poäng fel. Jag fick i vilket fall fortfarande F, men inte alls långt ifrån E. Plötsligt händer det.

/M

Storm?

   Satan vad det blåser..! Var iallafall till doktorn idag, det var inget av, tack och lov. Fast doktorn trodde det först, nu kan jag pusta ut, sommaren är inte förstörd.
   Och appropå flyttsjuka, så flyttar jag hellre under en dag än och går i gips med flera månader (om det hade vart båtbenet..). Det ska dessutom bli spännande och se vart det nya dårhuset är, och hur det ser ut. Jag vet ju ingenting nu, är det då man kan börja räkna sig som vuxen? Då man inte räknas in som boende hemma...?

   Jag nämnde att det blåser, och det kändes i bilen då man körde, riktigt obehagligt! Tror att dom kommer blåsa bort på hoppträningen.

   Värker gör det i min stackars hand efter allt våld den utsatts för idag, men nu är det bara att tuta och köra då man som sagt fått klartecken! Tuta och köra ska jag göra nu, i Makroekonomins teori!


/M

Hoppträning!

Ja idag sker det alltså, den efterlängtade hoppträningen.
Skulle egentligen ha slutat kl halv fyra men fick sluta kl 11.
Började dagen med att titta på film, skulle egentligen haft nationellt prov i biologi, men vi skulle springa omkring massor och eftersom mina knän håller på att pajjar sen orienteringen igår bestämde jag mig för att skita i det och ta det på måndag istället. Sen hade jag muntligt i matte, gick helt okej tror jag.
Ska egentligen ha NO och matte före och efter lunch, men båda lärarna var upptagna med nationella, så blev alltså inget. Och ML trodde inte att någon skulle komma på SO lektionen på slutet, så vi fick hemuppgift. SKÖNT.
Ska väl slänga i mig nå mat och sen sticka iväg till stallet tror jag. Har ju faktiskt inget bättre för mig. Kanske packar ner lite grejer på mitt rum först. Måste rulla benlindor också kom jag på... blä.
Klockan fem kommer Carina och ska kika på Ian och mig, det ska bli så kul, men jag är samtidigt jättenervös.

Hejs.


Nu är det bara 6 dagar kvar tills vi flyttar, gaaaalet!


/ J

BNP - trend

   Sitter och studerar, läser om BNP - trender hit och konjukturcyklar dit. Det låter sjukt tråkigt, det är sjukt tråkigt men samtidigt lite intressant att förstå allt. Vad BNP verkligen är och hur allt hänger ihop. Har ändå inget bättre för mig då vädret är som det är, blåst och lite mer blåst, men regn skurar. Då är det bättre att sitta inne och kura.

   Divas tass är nästan helt bra idag, skönt. Elza är ovanligt lugn och det innebär att hela huset andas lugn. Det händer faktiskt inte så ofta, Elza brukar ha mycket att hinna med på en dag. Som varje gång vi går ut på gården, springer hon i rabatten för att jaga humlor. Hon tog ju en humla ena dagen, som brände henne på tungan, då blev hon jätte upprörd och har nu startat krig mot humlorna. Ingen aning om hur jag ska få henne att sluta, trodde hon skulle lägga ner då hon blev bränd, men det triggade igång henne ännu mer bara..

   Funderar även starkt på att sälja crossen och satsa på frimärkssamling. Blir så less då det inte går bra, då man verkligen vill. Men det är svårt och köra på blöta stenar och stockar... I lördags var vi ut på en tur i 'bäverträsket'. På ett ställe skulle jag upp och över en sten, vilket inte gick bra, jag tippar, försöker ta emot mig med handen, min vikt + crossens vikt.. Inte bra.
   Har fortfarande riktigt ont och svårt att röra tummen och handleden, handen somnar och värker. Trodde verkligen att det skulle gett med sig lite, men det verkar vilja sitta i.. Jag bara hoppas att det inte är något allvarligt, då skulle hela sommaren kunna vara förstörd, så det är nog bara en 'liten' stukning..


/M

Dårhuset

   Kom på en lite lustig sak som hände igår, som iofs inte är något ovanligt här hemma, dock har jag aldrig riktigt förmedlat hur det verkligen kan vara.

   Då Elza blir riktigt glad, överdrivet glad, bruker hon springa i soffan, och inte där man sitter, utan där man ska ha ryggen. Hon brukar även springa så fort, att då hon ska vända hoppar hon upp mot väggen / dörren, och vänder.. Detta inträffade alltså igår. Dock var det inte på dörren eller väggen hon bestämde sig för att vända, utan mitt huvud.

   Jag hoppas att ni förstår vad jag menar, det är lite som det man brukar se i tecknade filmer, förutom att det verkligen händer, men Elza är Elza, hon kan inte beskrivas, hon måste upplevas..

   Kan detta inräknas som en händelse i dårhuset tro?



/M

Inspiration?

   Ibland vet man inte vad man ska skriva eller varför. Det känns som att dagarna flyter ihop och man vet knappt vilken veckodag det är. 
 
  Som vanligt har jag pluggat idag, det känns bra inför tentamen på lördag, jag tror det kommer att gå bra. Den andra tentan har jag ju gjort hundra gånger som det känns.. Så den går väl som den går. Mailade läraren och frågade angående ett par tentamen frågor som var på tentamen sist, som jag inte förstod, till svar fick jag bara "har du inte dom kapitlerna i boken?" Jo det har jag ju, men det verkar inte vara samma kapitel som hon har...

   Diva är betydligt bättre i tassen idag, blev nervös igår då hon inte ens kunde gå. Tack och lov att det verkar på att börja ge med sig. Tog med Elza ut idag och joggade en liten bit, hon tyckte det var otroligt kul att jag också sprang med henne, så hon hade ingen lust alls att promenera då jag tyckte vi skulle göra det...!

   Dags att fundera på om man ska göra en kladdkaka idag eller inte..!


/M


Svettig

   På vintern klagade jag på att det var kallt, det var runt 13 grader 'varmt' inne då vi vaknade, men nu innan sommaren börjat är jag lite nervös. Det är sjukt varmt inne redan, runt 25 grader, det värsta är att Pontus glatt eldar också, 'bara för varmvattnet' som han säger, ändå är elementen sjukt varm. Tanken är god, men det blir nog lite fel.

   Nu är det spårlöst på TV:n, rätt kul att kika på. Måste kännas lite konstigt att träffa sin mamma efter 22 år och inte ens kunna prata på samma språk med varandra, jag tror dock inte jag behöver tvivla på vem min mamma är, jag har fått höra rätt många gånger att vi är rätt lik varandra.

   Diva haltar, ont i tassen, vad hon gjort vet vi inte riktigt, jag hoppas det ger sig. Veterinären är ju sjukt dyrt. Så håll tummarna nu!

   Jag ska fortsätta kika på spårlöst nu och äta risgrynsgröt, lantbröd med salami på. Mums!


/M

Måndag

Igår frågade Annika om jag ville vara med och hoppträna för Hasse på torsdag. Kan man ens tacka nej då? NEJ.
Så bestämde mig för att ringa till Carina och höra om hon ville komma och hälsa på Ian och se hur det går för oss, och hon blev verkligen jättejätteglad när jag ringde och frågade. Hon skulle vara på plats klockan 5 på torsdag, och det ska bli så kul att visa upp min snygging för henne! :-)
Även mamma kanske skulle komma och kolla, kul :-) Jag är så stolt över min lilla häst, och han är så himla jätteduktig!

Slutade iallafall vid 12 idag eftersom musiken var inställd, wiho. Hade tänkt ha HK idag för kan inte komma på fredag, men orkade bara inte. Följde med Nattiz ut med hennes valp en sväng istället, och har nyss ätit så ska byta om nu och ge mig iväg till stallet. Smörja sakerna och börja förbreda inför flytten av Ian. Det är faktiskt bara 4 dagar kvar nu, hej och hå!


Och om 9 dagar flyttar vi till njutånger. Nu är det inte tvåsiffrigt längre! Jag LÄNGTAR!

/ J


Helgen slut..

   Helgen är snart över, egentligen märker väl inte jag av någon skillnad på vardag och helg längre, eller jo, Pontus är ju hemma (oftas) på helgerna. I helgen har vi bara vart hemma, åkt lite cross och pluggat.

   Nu är det söndags kväll, det innebär wipeout och söndagsparty med Filip och Fredrik, sedan sängen. I veckan gäller det att plugga, jag har en, kanske två tentor på lördag. För första gången känns det inte jobbigt med min omtentamen, kursen vi läser nu innefattar ändå kapitlerna jag läser nu, i och med att jag läser det noga nu slipper jag då. Det är bra!

   Kalla fakta går på TV just nu, handlar om levande plockat dun. Stackars fåglar.


/M

Söndag

Ja nu är helgen över, och det har varit mycket göra och lite tid, som vanligt.
Dagarna skulle behöva vara några timmar längre så man hann med allt man ska göra. Speciellt på veckorna.

Igår började vi flytta. Så nu har vi grejer i vårat hus. Vårat garage iallafall.
Mamma var så sjysst att hon stod och prata med en gubbe,så jag bar iallafall två tredjedelar av allt vi hade med oss.

Sen åkte jag till stallet och hade planerat en ridtur med Ida, men den blev inställd pga. hoppträning.
Hasse undrade om jag ville ha lite hjälp uppe på banan, och det tackar man absolut inte nej till!
Höll på i kanske en halvtimme, men har aldrig använt en halvtimme bättre i hela mitt liv. Han förklarade att uppvärmingen är viktigast. Många gör felet att dom börjar jobba hästarna direkt, han sa att jag skulle trava omkring på nästan slappande tyglar så att Ian fick bli mjukare och slappa av. Och det gjorde han! Efter ca 5-10 min så började Ian själv trampa under sig lite smått, och bara jag tog i tyglarna krökte han på nacken och gick hur fint som helst!
Jag behövde bara sitta där och krama lite smått så minskade han, och ja det var helt fantastiskt.
Jobbade honom lite, sen kom Hasse upp på banan. Hoppade lite studs, och travhoppade ca 70 cm. Otroligt.
Hasse är en väldigt lugn och sansad person, skriker aldrig på en (som Annika har en förmåga att göra, så man blir så nervös att man nästan kissar på sig), han säger hur jag ska göra och varför, sen får jag försöka och gör jag fel då rättar han till det efter. Perfekt. Även att för det mesta före och efter hindrena var Ian helt balanserad och nere på tygeln. Så himla kul!!!
Så nu blir det hoppning tis-tors också så jag hinner med innan jag flyttar honom. För den 15e sker det förmodligen.

Och igår blev jag tvungen att lämna moppen i stallet. Den startade inte. SKITsaker.
Nu har jag bestämt mig för att sälja den billigt och köpa en cykel. Ja jag är miljövänlig.
Fast det är inte av den anledning, jag är så jävla less på moppen att jag varit nära att banka sönder den flera gånger.
Och det är cykelavstånd till stallet i njutånger, så har jag en ordentlig cykel så går det fort att komma dit ändå.
Och på Nytorp behöver jag förmodligen en cykel för att ta mig från skolan till stallet. Ja, det blir bra.

Nä nu blev det väldigt långt inlägg. Ska ta och rida med Ida nu istället, ser ut att bli regn. Men Ida tyckte inte att vi var så söt att vi smälte bort, hahha. Så vi behöver inte oroa oss :-)

10 dagar kvar tills vi flyttar. (Inte ens 2 veckor, ooooooh)

/ J

Läggdags?

    Ja, även jag funderar på vad jag gör vaken, eller egentligen inte. Jag vet ju, men ni kanske undrar.. Jag blev precis klar med min uppsats som handlade om Makroekonomisk utveckling. Den blev 9 datorskrivna sidor, det är ungfär 18 handskrivna. Jag kan lugna er med att det är en hel del tabeller, den skulle inte vara mer än 2000 ord, eller runt 2000 ord någonting. Jag skrev drygt 1650 ord, det får räcka. Jag satsar inte på högsta betyg på uppsatsen, utan bara godkänd så jag kan lägga energi på tentor.

   Har även funderat över min sommar situation, har inte hört ett knyst om något sommarjobb, börjar verkligen att tappa hoppet, så jag anmälde mig till en sommarkurs. Då får jag lite pengar iallafall, visst drar jag på mig mer lån, men vad kommer dom pengarna att betyda då jag har ett jobb? Kan inte gå utan pengar en hel sommar, det går bara inte. Kursen är en historia kurs om andra världskriget, vilket är intressant. Det är en helt webb baserad kurs utan någon tentamen på slutet. Jag, ingen tentamen alls, utan det är en uppsats som ska in, det är allt under hela kursen. Okej att det inte är "bara" heller. Men man kan läsa i lugn och ro, och sedan ta hur lång tid man vill på sig att skriva, så det är inga problem att klara en sådan kurs.
   Att skriva uppsatser har jag egentligen inget emot, men nu när man har så mycket annat är det jobbigt. Så nu vet ni hur min sommar förmodligen kommer att se ut. Jag ser dessutom fram emot att läsa kursen, så dum som man är. Dessutom får jag ju extra träning i att skriva uppsats, två flugor i en smäll. Det kommer jag att ha nytta av längre fram i min utbildning.

   Nu när tentorna börjat på att klaras har man börjat se lite fördelar med att studera, lägga upp dagarna som man vill, sitta var man vill och plugga osv. Det är egentligen rätt skönt, synd bara att man inte får så mycket pengar. Men det kommer då jag är utbildad civilekonom. Om jag nu tar mig igenom och klarar två tentor, vilket jag verkligen tror att jag kommer göra.

   Mycket skit prat nu, sängen ropar mitt namn. Senare idag ska jag nog in på biltema och köpa nytt luftfilter till min cross sedan ska vi ut och leka lite, wonderful. (Måste lägga in lite engelska ord så jag blir lika cool som Jennifers mamma.)

/M

Excel

   Mitt excel problem löste sig iallafall, men jag har krånglat. Tråigt att man ska skriva PM på typ hundra sidor (känns det som) och dessutom behöva krångla med OECD:s data bas, och excel, allt tar sådan tid. Det ogillas. Dessutom skriva om något riktigt tråkigt, usch. Bita ihop och göra ifrån sig skiten nu helst.
   Sitter och väntar på att herrn ska komma hem, han skulle tydligen b jussa på grillad fläskfilé idag, mums! Jag tror jag ska göra lite honungsmarinerade rotfrukter till, gött!

   Igår var vi ute med crossarna över tre timmar, riktigt kul att säsongen dragit igång så man får motionera lite, och att köra i lerhål trodde jag inte var så kul. Helst då båda pojkarna fick stopp mitt i, men jag flöt igenom bara. Kan ju säga att det var en halvmeter lera, så jag trodde att jag skulle få simma, men icke då!

   Nu ska jag fortsätta fördjupa mig i intressanta BNP siffror... (jag hoppas ni hör min ironi.)¨


/M

Efterlysning!

   Sitter och försöker få ihop diagram i excel, 2 av 3 går bra, men den tredje är helt omöjlig. Det är x - axeln som jag inte får rätt siffror på, någon som kan hjälpa mig?

   Förresten är det många som börjat kommentera anonymt, ni får gärna använda era namn!


/M

Slut

   Jag känner mig helt slut, en tenta är ibland jobbigare än ett riktigt hårt arbetspass, man blir så trött psykiskt, i hjärnan. Svårt att förklara, satt och skrev i nästan fyra timmar idag, ändå klarade jag den nog inte. Skitsaker!

   Nu ska jag fortsätta försöka ladda ner data baser, vi ska skriva ett "litet" pm om BNP / Capitas utveckling i tre länder från 1970 - 2006. Kul. Intet direkt, men tänkte försöka fixa det i helgen, så jag kan plugga Makroekonomi och ev. även marknadsföring.


/M

Oväder

   Imorse såg vädret lovande ut, det var aningen kallt, men ändå sol. Man blev glad efter att det art grått i två dagar, att det skulle vända så fort. Så fel man kan ha.
   Regnet öser verkligen ner och åskan har mullrat till och från, får hoppas på bättre väder till helgen, vore skönt att återigen kunna njuta av sol och värme.

   På tisdag ska jag påbörja på min hundinstruktörutbildning, skoj. Dessutom är det meriterande, bra ledar egenskaper. Att få något meriterande som dessutom är kul, händer inte alltför ofta tycker jag.

   Jag börjar bli pepp på att skriva ifrån mig ekoomistyrningen nu, vill inte plugga på den mer, vill ha klarat den!

   Förresten, såg ni Lost igår? Så spännande den serien har blivit! Vill se mer mer mer NU!



/M

Grattis!

   Äntligen har Pontus klarat CE provet, måste kännas rätt skönt. Han lät glad, uppkörning bokad i början av juni. Jag har fått svar på min tentamen jag fick Fx på, skickade ju in uppgifter för att ha en chans att få E, vilket jag har nu. 22,5 högskolepoäng har jag nu, fint!
   Jag ligger 'bara' fyra tentor efter, plus en kurs som började i måndags. Det känns lite mindre motigt än vad det gjorde förut.

   Inför tentamen imorgon känns det rätt okej, jag tror det kan gå. Bara att hålla tummarna!

   Nu ska jag ta någon lunch, sprang en sväng på löpbandet nu innan jag satt mig här, två km är rätt lagomt, skönt att ha löpband inne kan jag säga. Promenera ute kan jag göra, men löper gör jag hellre i min ensamhet!


/M

En omöjlighet?

   Vissa saker trodde jag var omöjlig. Som att skriva ett teoriprov för fordon tre gånger och kugga, dessutom vara bara ett poäng ifrån att klara det varje gång. Tydligen är det inte omöjligt, det kan Pontus vittna på. Han ska skriva för fjärde gången imorgon, kanske klarar han det då, slipper ligga på 43 poäng och 44 är godkänt..

   Själv pluggar man ekonomistyrning idag, mailade läraren och frågade om en tentamen fråga jag vela ha förklarat, men det gick inte för sig, sån service hade han inte tid att ge. Vad finns dom då till för?

   Tråkigt väder idag, känns tungt bara. Vissa dagar saknar man mormor mycket mer än andra. Idag är en sådan dag. Fortfarande kan det vara så svårt att förstå, att du inte finns mer.



/M

Slutkörd..

   Jag är så trött idag, sov dåligt inatt, sjuk träningsvärk, pluggat hela dagen på skolan. Nu blir det lite TV tittande sedan ännu mer plugg.

   Pontus skrev för CE idag igen, återigen var han ett poäng ifrån att klara det, ny tid imorgon klockan 10. Bättre lycka då.. Ett enda rätt till så har han ju det, så det borde gå.

   Tror jag lyckats sälja min cross idag också, eller byta den mot en annan, en 4 - taktare. Finfint!

   Satt förut idag då jag åkte bil hem med Pontus och tänkte på 100 saker jag skulle ta upp på bloggen, bla något som var sjukt kul, skrattade för mig själv. Men kan verkligen inte komma på vad något av det var nu, känns som det bara blir ointressant text nu, så kallat ordbajs.

   Hittade ett klipp på en Parson russel terrier, samma som Elza, känner nu att jag har lite tur att Elza enbart hoppar upp på diskbänken.. haha, kolla in:



   
/M 

Konstig dröm x2

   Tror värmen har tagit hårt på mig i helgen, såna tok drömmar som jag har haft! Natten mot lördagen drömde jag att jag och Pontus skulle fira något, vad minns jag inte. Men Pontus hade planerat i flera dagar och skulle bjuda mig på fin middag, vart skulle bli en överaskning. Då vi kom fram såg jag att han tog mig till statoil i Gnarp, och så fick jag stora mos menyn. Det kallar jag verkligen överaskning och fin middag.

   Inatt drömde jag tok drömmar igen, jag skulle på fest, men fick ett barn dagen innan som jag var tvungen att ha med, så jag var nykter. Det där barnet var en tom champange flaska i slutet av drömmen och alla trodde att jag var helt knäpp... Det låter lika osamanhängande som drömmen verkligen var..

   Idag blev det en långtur på crossen sedan middag i Forsa, nu har man intagit sovläge. Vila lite sedan blir det plugg, plugg och lite plugg!!


/M

Fredag

och 19 dagar kvar till flytt. Nästan 18. Om 4 timmar.
Har börjat packa lite smått idag, nu är det verkligen på riktigt. Vi ska flytta!!!!

Varit ute och ridit 3 timmar idag på Idas häst, och hon på min. UNDERBART.
Ian är helt tokig i att bada, Ida och han galoppade glatt omkring i vattnet medans jag och hennes häst stod vid strandkanten. Haha, men någon gång kom vi i också, och de var så mysigt.
Blir till att ta det lugnt ikväll. Hade tänkt titta på Talang med tydligen är det humorgala istället (?).
Och mina ben har dampppp. Har så himla ont från knäna ner till fotleden att jag knappt kan gå. Tungt.
Imorgon ska jag och Ida upp tidigt och hoppa. Eller, hon ska hoppa, jag är för mesig :)

/ J

Frän gris!

   Hittade en häftig artikel på aftonbladet.se, där det var en riktigt häftig gris som ni måste kika på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5040601.ab



/M

1 Maj

   Ut och demonstrera nu folk. Skulle jag göra det skulle jag ha ett plakat med texten: Regeringen suger, AVGÅ! Eller något liknande.

   Igår grillade vi ju och tog ett par öl hos en kompis, jag tog det lugnt, men min gubbe gjorde inte direkt det.. Så han mår som han förtjänar idag, haha!
   Jag har lovat honom att vi ska åka till Harmånger och äta pizza, då blev han glad. Bara han tar sig upp ur soffan någon gång så...!

   Drömde en riktigt mardröm inatt, ingen i släkten hade haft tid och åka till farmor på länge, så hon hade hängt sig själv, tagit livet. Hon tyckte inte det var värt att leva så ensamt.. Usch. Hemsk tanke, hemsk dröm!

/M

RSS 2.0