Pudel historia..?

Har kommit att tänka på en sak, jag misstänker att några av mina trogna läsare minns "akta" pudeln historien. För ett par veckor sedan utspelade sig en ny pudelhistoria, som är lite små rolig tycker jag.
Sist vi var på fri träning i Matfors, kom det in en gubbe med en pudel i stugan. Pudeln hade, jag skojjar inte heller, mer än en dm stå frilla på huvudet, som svajade som en kamels puckel då den gick. Pudeln kom fram till mig och hälsade, jag kunde inte låta bli att test känna den dm höga frillan.
Pontus gjorde aldrig detta, så när vi satt i bilen hem så började vi prata om pudeln, båda konstaterade att den var sjukt ful, sedan frågade han om jag klappade den, jag förklarade hur fascinerad av frillan, och jag var tvungen att test klappa. Först tyckte han att jag var knäpp, men efter att han vart tyst en stund var han tvungen att fråga "hur kändes det"... Haha..

Idag har jag nästan enbart pluggat, satt tom ute i solen där det var lä en bra stund idag, så skönt! Mer sol åt folket.



// MADDE

SOOL!

Solen lyser och värmer, det gör mig glad. Den värmde så skönt, blir att ta en liten promenad sedan, först ska jag plugga lite, äta frukost och förbreda dagens måltid, jag ska testa göra kalops idag! Är spänd av förväntan!

Imorgon blir det att åka till Matfors, fri träning med hundarna, rätt bra så man får träna på det man vill och verkligen behöver. Valpkursen Elza gick kändes ju inte sådär jätte nödvändig. Endast den sociala biten var bra, men den får hon ju ändå genom den fria träningen. Målet i slutet av kursen var ju typ att hunden skulle förstå ordet sitt och ligg.
Elza har kunnat det länge.

Nu är det dags att göra sig ett ryck!



// MADDE

Vårväder

Vaknade av solen. Den lyser som aldrig förr, det är riktigt vårväder ute idag! Dock ska man inte hoppas för mycket, för snart kommer det en massa snö igen och snöar över allt som smält.

& mitt enda minus i livet just nu är att mamma dragit ner värmen på nästan alla element. Igår satt jag och hackade tänder i stort sett, vi hade ju bara 22.0 grader inne!!!! Vanligtvis har vi uppåt 24-25 grader.. Var värre än vanligt att kliva upp imorse, att sticka ut tårna utanför täcket så dom nästan frös till is. Jag lovar att jag har köldskador på mina fötter och händer sen igår kväll.

Och nyss lät det som att Elvis ramlade utför hela trappan... han har morgonbus med sin råtta, haha..
Nä nu ska jag suga i mig ett glas oboy till, och sen gå till skolan. Vi ska tydligen dansa, calebass. Don't ask.

/ J

Fullt upp!

Jag har verkligen fullt upp, massor att göra som det känns. Dessutom har inte min dag vart den bästa, började dåligt redan från morgonen.
Hade ställt klockan på 8.00, vid 9.00 vaknade jag i panik och yrade mig upp och ut, då inser jag att min bil var totalt översnöad, med is. Då jag väl fick bort det vela inte bilen riktigt starta, men efter att jag förklarat för den att jag var tvungen att åka till stan kom den igång.
Halv vägs in till stan började den krångla, ungefär som då man håller på att få soppatorsk (man har ju vart med ett par gånger då mor fått det). Lyckades ta mig till skolan, för soppatorsk var det inte, hade ju 30 liter bensin i bilen.
Tog tåget hem och åkte sedan in nu på eftermiddagen med Pontus, han fick åka bilen hem, eller han tog den till sitt jobb, för att fixa. Nyss ringde han och berättade att den inte alls startade, jag frågade om jag skulle komma dit med hans bil, dock hade han dom nycklarna i sin ficka, då får han faktiskt skylla sig själv!

Inne i stan var vi på Arken så de fick klippa klorna på Diva, 50 kr, är bra pris tycker jag. En av dom som jobbade där blev helt kär i Elza, haha, hur kan man liksom inte bli det?

Var iallafall på föreläsning idag, internationell ekonomi, vi ska skriva en uppsats gällande det ämnet, någon som har ett bra tips på något intressant som rör den internationella ekonomin?

Nu ska jag fördjupa mig i den underbara mikroekonomiska världen!


// Madde

Kväll..

en timme tidigare än vanligt, hej o hå.
Vart långdag i stallet. Var masssssor att fixa, uscha.
Red en sväng på min lilla häst också, som var gaaalen. Blir till att skära ned på kraftfodret nu.
Ska ju köpa korn av Ida som jag ska ge också, så kan jag ge han mindre kraft.
Jäkla varmblod och inte kunna hålla hullet!

Men nu ska jag kika på erik & mackan iaf, wohoohoo! Det tycker tillochmed mamma är bra ;)

/ J

Helgen slut

snart iallafall. Den bara rinner iväg... speciellt nu eftersom vi ska ställa fram klockan. En hel timme av min dyrbara dag försvinner! Idag är det massor av göra i stallet nämligen. 3 boxar som ska mockas och in med mat och grejer. Och en häst som ska motioneras. Igår var det sån jäkla tung och blöt snö så det var sjukt. Ian hade säkert 10 cm höga styltor när jag tog in honom, så bestämde mig för att inte rida. Tog ju nämligen bort sulorna vid sista skoningen, men så är det.

Och igår blev mamma väldigt upprörd på mig. Jag skulle sola med Thessi, sen skulle vi hem hit en snabbis och sen till kåken. Mamma skulle till stugan. Hon frågade mig 2 gånger om jag hade nyckel med mig, och det hade jag. För jag visste att jag packade ner den i väskan.
När jag och Thessi kommer hem, stoppar jag i nyckeln i låset, och ska vrida om. Men det går inte.
Då har jag tagit tvättstugenyckeln som ser exakt likadan ut som min nyckel. Bra jobbat!
Då fick jag ringa mamma så fick hon åka ner med en nyckel.
Blev ganska less jag också, men mest mamma.

Nu ska jag äta nåt, och sen bege mig till stallet och börja slava! :-)

/ J

Galet?

Galet att det snöar, igen, galet att Pontus låg och sov hela kvällen igår, han kände sig förkyld. Robinson var iallafall bra, spännande och se vem som vinner.. Men det är ju ett tag kvar tack och lov.

Let´s dance vanns ju av Magnus, det gillas. Förutom att Carl Jan skulle ha vunnit. Det hade varit det bästa, men efter Carl Jan tyckte jag att Magnus var bäst!

Pontus har åkt iväg på FM (försvarsmakten hund) träning med Diva, jag och Elza ligger och drar oss i soffan, skönt. Ska dock göra ett ryck, äta lite frukost och sedan studera, studera och åter studera.
Kul var att Pontus var helt lugn, och nöjd med sig själv, att han för en gångs skull var uppe i tid och skulle slippa stressa... Jag tittade på min klocka och påpekade att klockan var halv 10, det trodde han inte på, dock insåg han det att man ska ställa fram klockan idag, så han fick likförbannat stressa, han kom iväg runt tjugo i 10, klockan 10 börjar det i matfors, han blir alltså rätt sen! Haha. Klant..


//  Madde

6 års kalas!

Idag var man på 6 års kalas, trevligt trevligt. Det var min "lille" bror som fyllde år. Resterande del av släkten kom också, trevligt, eller något. Mamma försökte sig på bords placering, som inte gick så bra. Haha.
Tog några bilder på 6 åringen idag!




Idag pratade jag med min mor om Norrlands Guld reklamen, som hon inte sett, så här kommer en länk mamma:

http://www.youtube.com/watch?v=xNhOW9JVYzs&feature=related

eftersom du nu lärt dig youtube, haha


Dagen efter..

Igår vad jag in till Hudiksvall en sväng, träffade Jenny mfl, sedan bar det av på bockarna. Och jag har än en gång konstaterat, dans och sång är inte MIN grej, att sitta och titta på människor roar mig, men inte att dansa och sjunga!
Sjukast igår var att jag stötte på Ove på krogen, dagen började ju med Ove (och Emma) i Sundsvall och tenta, ingen sa något sen om Hudik, chansen att man ska stöta på varandra där är minimal, men nej då, han var där. Så vi fick gäster bak i skåpet hem till Gnarp.. (Eftersom Pontus är så underbar och körde )

Idag vaknade jag upp och var djupt deppad, det snöar igen. Snart dags att byta om och bege sig mot Forsa City, fira lillebror, 6 år, tänk vad det har gått fort...!


Morgon

Ja, jag vaknade kl 8 och var klarvaken.
Suck, vad är det för fel? Kan verkligen inte sova en sekund längre.
Jaja, uppe med tuppen var jag, och har ätit frukost och så nu.
Så väntar bara på att mamma ska komma igång och skjutsa mig till stallet.

Även att det har snöat inatt. Massor. Blir så jäkla less!
Jag vill ha sommar nu. Nununu.

/ J

Trött

Ja nu är John Blund på intågande, det känns.

En hel vecka avklarad i skolan. 'Bara' ca 10 kvar.
Gjorde matteprov idag, får ett G iallafall tror jag. Var pythorgas sats och grejer med, och jag kom bara inte ihåg hur man gjorde!!! Blev så less.
Sen tappade jag bort min penna typ en miljon gånger idag. Är någon förbannelse över min penna, den försvinner jämt.
På bilden fortsatte jag rita min traktor, jag är väldigt kreativ, jag vet.
Och vi hade hk på slutet, ingen aning om vad det vi gjorde hette, men var någon portugisisk mat iallafall.
Och gott var det! Gjorde egna klyftpotatisar till, mmmh :)

Imorgon fyller lillebror år, så blir väl kalas här hemma. Vet inte om jag ska släpa mig upp tidigt och åka till stallet, eller om jag ska ta sovmorgon och åka dit efter. Fast kommer nog dra ut på tiden av vissa anledningar.
Morgondagen får avgöra hur det blir.

Och invigde mina boots som jag köpte till Ian idag. Gick jättebra, ingen förändring på honom som tur var.
Nu ska det läka iallafall. Köpte ju salva också som jag smörjde in, så det ska nog inte vara några problem mer hoppas jag.

Nu ska jag göra mig iordning inför natten.


Tentamen 2, DONE!

Idag klarade jag av tentamen 2, det kändes så skönt att få skriva! Jag tror verkligen att jag klarade den. Det kändes bra. Vi får se hur snabbt Helené tar ner en på jorden igen, hennes hobby är att ge mig fet F.
Som på sista organisations tentemen fick jag bara 5 / 10, som kommentar skrev hon "Läs i boken!", nähä, det hade jag inte tänkt på.. Gah.

Åkte hem från skolan och åt lunch, makaroner och korv, sedan sov jag ett par timmar. OJ vad jag behövde det! Väntar på att klockan ska bli 15, då ska jag och herr Berg åka till staden för att handla mat. Han får dessutom chansen att vissa upp sin nya bil som han är så stolt över, jag har inte ens provsuttit den än, det skär nog i hans hjärta.

Nu ska jag ladda ner gamla tentor till micro ekonomin och organisationen, nya tag med det på söndag tror jag, måste få vila mitt lilla huvud i helgen. Det har vart en intensiv vecka kan jag säga.. Usch!

Tentamen 1, done

Var och skrev Makron nu på morgonen, jag kommer inte bli godkänd, dock känns det bra ändå. Varför då? Jo, det fanns ju absolut ingen tentamen sedan innan att kolla på, så man har pluggat lite på mycket, dock haft på känn vad som "borde" j´vara viktigt, men har ju haft fel angående sånt förr.
Idag såg jag att jag hade tagit ut det som var viktigt, så till nästa gång vet jag vad jag ska fördjupa mig i, känns skönt!

Har nyss ätit lunch, nu ska jag sova en timme, sedan ska jag fördjupa mig i marknadsföring, som jag har tentamen i imorgon..!


// Madde

pluggHÄST

Har hunnit med både och idag, bra.

Slutade redan kl 10, direkt efter nationella. Engelska uppsats... gick väl sisådär. Ganska nöjd.
Åkte direkt till stallet och red i det otroooligt underbara vädret med Jenny.
Som hon sa, 'det är dom här dagarna vi lever för'. Dom regniga dagarna väntar vi på dom soliga.

Har iallafall...
hunnit med att skriva klart min uppsats om lungorna, bra.
hunnit med att översätta klart i stort sett allt om Dave Pelzer, bra.
varit in och handlat skillingarydssalva och boots på 20% rabatt, bra.
Rätt okej dag.

Nu ska jag gå och dö i sängen!

Godnatt.

Makroekonomisk teori

Det är vad som tagit upp min dag idag, lika kul som det låter..

Idag ska jag och Pontus äta våfflor, det är ju våffeldagen, han brukar få våffla alt pannkaka en gång om året, han har tur han!

Och mamma, jag vet inte hur svårt det kan vara om du ska kolla på klippet, men be syster hjälpa dig. Länken är: http://www.youtube.com/watch?v=Oo9TP0SJk9g
Då öpnnas ett klipp, så du behöver inte fundera så mycket mer på det!

UNDERBART!

Vilket underbart väder det är! Mer av detta tack! Solen lyser och värmer, det är vindstilla och runt nollan. Jag ska klä på mig och ta en liten tur med odjuren, sedan blir det plugg, plugg och åter plugg.
Ja, jag vet verkligen vad jag har att göra!

Makro tentamen imorgon, känner mig rätt lugn, jag tar inte åt mig så mycket om jag får F, jag har lärt mig att ta det!

På lördag fyller lillebror år. Jag hoppas han blir bättre i sin lilla mage, så man får komma och äta tårta ;-)

Ballar av stål

Förresten har jag hittat klippet som jag pratade om, ni måste se det, så skönt. Vid 2.13 kommer det bästa!


http://www.youtube.com/watch?v=Oo9TP0SJk9g



// MADDE


Jag mår iiiiilla!

Min mage gör uppror, jag började må så illa för en timme sedan ungefär, magont som satan också. Jag hoppas verkligen att det inte blir något mer av detta, dock är jag tveksam till det.
Lost på TV nu iallafall. Jag älskar lost!

Förresten har jag nytt mobilnr, om någon missat det, hör av er :)



// MADDE

Tröga tisdag

Ja tisdagar går så otroooligt långsamt.
Syslöjden med våran ryska lärare som inte kan prata svenska eller säga T är underbart. (har iallafall lärt mig att 'måddbannnd' = måttband)
Att vi snackade religion i över en timme sen med ML var ju också underbart.
Helt klart en ganska trist dag.
For iallafall till stallet sen, och som jag har saknat min lilla gospojk.
En dag utan honom, men känns så otroligt mycket längre!
Var ut och red en sväng med Jenny. Fattar inte hur hästjäkeln kan vara så otroligt rädd för snöklumpar efter vägen...
Tokstirrar och håller på och fjantar. Haha, han är söt.
Och imorgon har vi nationella i engelska i 80 minuter, skriva uppsats. Tråk!
Men slutar runt 10 iallafall, direkt efter nationella! Så då ska jag och Jenny ta en till tur på våra små hästar.
Underbart. Längtar redan efter honom!

Nä, nu ska jag rosta en macka och ha vitlöksmojs på. Och ett glas oboy.
Sen är det LOOOOST!

/ J

SOL!

Idag är det underbart väder igen. Madde like. Sitter och äter lunch nu, eller frukost, beroende på hur man ser det. Jag måste ju vart vaken ett par timmar innan jag kan börja äta. I allafall blev det kålpudding som min svärmor gjort åt mig...
Efter lunchen ska jag ut och gå en sväng, har beslutsångest om jag ska ta med båda odjuren eller bara det lilla, jag är rädd för att det bara blir den lilla, då hon behöver mycket koppelträning.

På det pluggar jag som en idiot, marknadsföringen känns rätt bra, makron tänker jag inte ens spekulera om. Det går som det går, allt löser sig, eller vad säger man?

Nä, nu ska jag göra ett promenad ryck, det blir jag och Elza, det är grejjer det. I förrgår låg hon och kollade TV som vanligt, då visade de kossor som kom och gick, sedan gick ur bilden. Detta gjorde Elza upprörd, hon sprang och letade dom där kossorna sedan, bakom TV:n, under TV bänken, i köket, hallen... Den där jädrans kossan ska inte tro den kan smita från Elza minsann!



// Madde

Ballar av stål!

Haha, satt och såg ballar av stål nu, vilka sjuka jävlar. Bäst var djävulen, som samlade jätte mycket hundbajs, och la fulla bron, regeringsbron tror jag den hette, i stockholm!
De filmade då det kom fina kontorsgubbar, som hoppade mellan så fint, japaner stod på sidan om och filmade... Så jävla snyggt!

Fick skäll idag av Emma också, att jag inte namnnger mig då jag skrivit ett inlägg. Det är iallafall madde vid tangentbordet nu. Madde alltså.

Ute snöar det fortfarande, jag vill ha sommar nu, satt och kolla resor från Sundsvall idag, 23/12 fanns det till Kanarieöarna, för 7000 kr, så värt. Det ska bara bli av, så det så!

Nu skottar de utanför oss, hundarna får damp då. Går väl över hoppas jag, jag ska iallafall gå och hoppa i säng!


// Madde

Kväll.

Sitter och kikar lite på tv-tablåerna, Lost sänder dom tydligen 22.40-23.40 den här säsongen. Trist.

Skallebanken har gett med sig litegrann...
Var hos Mikaela och spelade Bazz ett tag, riktigt kul frågesportspel!

Lillebrors mage är fortfarande knasig. Spydde idag igen när han skulle äta ett torkat plommon.
Han hann inte ens tugga på det trorjag. Synd Ove.
Vore trevligt om han kunde sluta spy och jävlas.

Så fort han är bättre ska jag åka till stan och handla lite smågrejer till Ian.
Boots, salva, sax och en tunna att lägga korn i.
Det var den månadspengen det.
Fast är en som verkade vara intresserad av sadeln(!!)
Så hoppas jag får den såld så jag kan köpa en ny.
Spanat in dom på Bolé, inte så farligt dyra syntetsadlar som verkar helt okej.
Dessutom har man möjlighet att prova, och byta om dom inte passar.

Nä, nu ska jag gå och dejta John Blund. Natti!

/ J

Måndag

Och återigen till den förbannade skolan. Suck.
Ringde mamma på förmiddagen, vi hade planerat en resa till stan, men lillebror var fortfarande inte bättre.
Nu är dom inte hemma och jag får inte tag på henne, så antar att hon är på hälsocentralen.
Ann-Christins nummer var uppe så hon fixa väl en tid åt henne. Hon ringde förut och då skulle dom ringa upp vid halv fyra, och ändå ringde hon på akutnumret... Sverige som påstås ha så bra sjukvård!
Fick sluta en halvtimme tidigare idag också. Skönt. Ska passa på att försöka få lite skolarbete gjort...
Måste försöka få tag på någon som kan mocka åt Ian idag också. Verkar vara lättare sagt än gjort.

Har även skallebank så inåt he......
Har inte tid att bli sjuk just nu, så hoppas det ger med sig snart.

Ska leta mat nu och fortsätta telefonterrorisera mors mobil.

/ J

Måndag, SNÖ!

Jag trodde att jag skulle smälla av idag då jag vaknade. SNÖ så långt jag såg. Det är illa, jag vill ha sommar nu! Tydligen kan man inte få allt här i livet.

Idag ska jag umgås med mina kära böcker, böckerna och jag, det är livet det! Tur man har Elza och Diva till sällskap, lite tok hittar dom ju på iallafall!

Söndag, hemma!

Var till farmor idag som sagt. Fick dock åka själv eftersom syskorna ska envisas med att spy och ha sig, typiskt dom. Pontus kom i bra tid, så han kom ikapp mig i iggesund (jag åkte ju buss) så vi åkte dit tillsammans och åt gott och umgicks. Kul att se farmor, blir ju tyvärr inte så ofta!

Nu ska jag plugga marknadsföring. Så otroligt opepp på det, men man är väl tvungen!

Steg

Min mamma har ju hakat på trenden med stegräknare.
Men idag har jag lagt beslag på den. 10918 steg, och än är inte dagen över!
Kan tillägga att jag tog av den från att jag kom till stallet, tills jag satte mig i bilen påväg hem.
Detta för att den inte satt så bra i ridbyxorna, och jag vill ju inte tappa den.
Men där gjorde jag ju iordning Ian, mockade, sopade m.m... Så tappade rätt många steg då.
Har även varit och solat en sväng idag. Måste ju fuska lite inför sommaren så man inte ser ut som ett spöke eller nåt!

Och kan berätta att det började snöa när jag, Inez och Elvis var ute och gick.
Ja, Elvis. Min katt. Han följde med oss när vi gick, säkert 2-3 km runt massa ängar och grejer.

elvis

/ J

Suck...

Lillebror har haft diarré i stort sett hela veckan. Nu spyr han istället.
Någon som vill adoptera mig kanske?
Hade ju planerat att åka till farmor med systeryster, men blir inte av... suck!

Och red en sväng med Annika idag. Ian krånglade litegrann, som han inte brukar göra.
Men det var väl nåt tillfälligt får jag hoppas. Inte för att han gjorde nåt, han stannade och ville inte gå.
Men mer än så var det inte, så han gick när jag sa åt honom.
Måste åka och köpa boots åt honom för han har trampat sig rejält fram och har stora sår...


Nu ska jag gå och gömma mig för alla äckliga baciller här hemma!!! Fyfan.

/ J

Söndag, ARG TANT!!!

Igår åkte jag och Pontus till Fredrik. Vi satt i lugn och ro då grannen helt plötsligt kom över, han brukar tydligen göra det ibland, komma med en kvarting och så. Och det kan väl vara snällt.
Igår var det inte en liten stund han stannade, utan hela kvällen. Hans fru hatar att han är där tydligen. Hon har sagt att vi flickor som är där är små horor.
Runt 12 satt vi ett gäng i köket och pratade (inklusive grannen). Helt plötsligt är hans fru där, jäklar vad jag hoppa till. Och jäklar i min låda vad hon skrek! "Ska du sova här du eller? Jag låser nu jag, kommer du inte nu får du sova UTE!". Sedan gick hon.. Hon smällde så hemskt i ytterdörren att lyset i vardagsrummet tändes, haha.
Det är i Gnarp det händer!
Då jag och Pontus for hem vid 1 tiden var grannen fortfarande kvar, stackars människor som satt där med honom. Hade det vart jag som bott där hade jag kastat ut honom för flera timmar sedan!

Nu ska jag iallafall sätta mig och plugga en stund, för att sedan ta en mystur med bussen, haha. Ogillade starkt att åka buss för när man gjorde det varje dag, nu när man nästan aldrig åker känns det lite mer lyx, även om jag helst kör själv, synd att bensinen är så jädrans dyr!

Just ja, har en bild jag tänker ladda upp sedan, på Elzas bus med att göra toalettrullen till miniatyrdelar, tar det sedan!

Lördag, hundträning!

Lena kom och vi tränade lite inkallning med hennes hund, hon brukade ju jämt sticka, men inte idag. Försökte få in att man måste vara rolig, och inte jaga hunden. Men det löser sig.
Pontus ska nöta mer med dom, mer och mer. Hunden var väldigt lyhörd, så det ska gå bra!




// Madde


Lördagkväll eller Lördagkväll?

Min lördagkväll spenderar jag med att springa till och från tvättstugan. Som vanligt.
Ska titta på robinson ikväll, och sen sova. Ska upp i tid imorgon för att gå till stallet.
Sen är det bestämt att jag och syster ska åka och hälsa på farmor.

Många andra i min ålder är påväg ut, eller är redan nu stupfull, vinglar omkring på stan och vrålar,
för att sedan ligga bakis hela söndagen. Jo jag vet nog hur det är, om man ska 'passa in' bland 2000-talets ungdomar.

Men jag har valt att istället för att kasta bort mitt liv på nåt så värdelöst, att lägga i stort sett all tid på Ian.
Och det är jag nöjd med, jag vill inte supa hela helgerna, kasta bort alla pengar på cigg.
Jag spenderar mina helger och mina pengar på Ian istället.

& det är jag himla nöjd med!


Lördag, städning - check!

Nu har jag och herrn gjort ett gemensamt ryck, städat och grejjat. Han diskar nu, jag ska plugga lite. Sedan skulle han ta en liten tur med sin enduro, ja ska plugga lite.
Sedan ska vi till Lena och hjälpa dom med deras hund, eller om dom skulle komma hit. Får se hur det slutar...! Men jag tror vi kan vara till lite hjälp, dels har Pontus lärt sig massor, dels är det alltid lättare att se fel någon annan gör med sin hund, än vad man själv gör!

Sedan blir det en öl/cider eller nått.. kanske två. Antingen hos Fredrik eller hos/med Fia. Eller på båda ställerna. Får se vad kvällen har att bjuda på!

Imorgon blir det Forsa, åker buss. Vägrar åka 30an, så åker 29:an så jag kommer till Forsa runt halv 4, då blir det att åka till farmor en sväng!
Ska ringa och meddela henne detta nu!

// Madde

Motormässa

Har nu vart på motormässa. Massa fina motorcyklar jag vill ha. Det blir någon gång det med. Nu ska jag äta mat, wok, göttans.
Sedan ska vi städa lite, och så ska Lena komma och få lite hjälp med sin hund (spännande..). Vad som händer ikväll återstår att se!

Fantastiska vår!

Tror inte jag har haft en så härlig ridtur på länge.
Ingen isblåst, inga snöstyltor, ingen iskyla...
Solen lyste, och det var bart på marken på flera ställen. Underbart.
Galoppade och greja, och Ian var så otroligt duktig!
Även fast Ida galoppera lååångt före låg han inte på nästan nånting. Duktig häst :)

Och ska få köpa korn av Ida, 1 kr/kg! TOPPEN. Ska köpa en tunna bara att ha det i så åker vi och hämtar sen.
Förhoppningsvis har jag fått tag på ett ställe att ha Ian på i sommar också.
Allt verkar lösa sig idag :)

Imorgon ska jag och syster åka till våran älskade farmor. Sa hon iallafall, hoppas det blir så.
Träffar henne så sällan nu.
Och sen ska nog systeryster hoppla lite på Ian trorjag. Hon har ju inte provat honom än!

Nä nu ska jag kolla om min mat är klar...
Lövtunn bit, potatiskroketter och brytbönor. Tack för att ni finns Findus!

Lördag, bör jag vara orolig?

Jag funderade ett tag på om jag skulle behöva vara orolig då min lillasyster vart rätt oaktiv, och mamma har pratat om att hon skulle testa en ny maträt, flygande jacob, det kan bara sluta på ett sätt trodde jag, dock verkade slutet lyckligt då jag nu pratat med min lillasyster. Hon lever.

Igår kväll var vi hem till Fredrik en sväng, trevligt. Idag blir det motormässa för hela slanten, robinsson vill jag inte missa och så får vi väl se om vi hamnar hos Fredrik ikväll igen, det kan bara framtiden utvisa.

Nu ska jag äta frukost och försöka studera lite, sedan överväga vilken tid jag ska väcka herrn.


// Madde

Lördag

Underbara helg!
Var till stallet igår och Ian fick skor. Hovarna blev så fin. Dock är ena framhoven lite trasig, men det växer ju ut.
Tränade galoppfattningar och travade över lite bommar också, med hjälp av Ida och lite Annika.
Sen åkte jag och Ida hem hit och tittade på film och åt massa godis.
Har nyss plockat undan. Vi hade ju party, rivit halva lägenheten, rivit sönder alla tapeter och slagit sönder massa grejer.
Nejdå, vi har varit snälla.

Nu ska vi klä på oss och sen bege oss till stallet för att rida i det underbara vädret! :)


Fredag, uttråkad

Har vart ute och gått en sväng, gick skogsvägen så jag kunde ha med båda idioterna. Rätt skönt ute, fast det är typiskt att då solen försvinner blåsten. Då solen kommer tillbaka lär väl blåsten komma tillbaka antar jag. Ge mig sommar säger jag bara, vintern var bra. Men låt den inte vara längre nu.



Dock älskar Diva vinter och snö, sommarn har hon inte så mycket för, bara om hon får ligga under en vinbärsbuske och äta vinbär direkt från busken. Dom är lustig dom små liven.


// Madde


Fredag, fit for fight!

Mina ögon svider. Jag är trött! Skönt att det snart är helg så man kan ta det lugnt tillsammans herrn och hundarna. Han ringde nyss och frågade om jag ville ha något från systemet, han och bror sin skulle tydligen in. Han funderade på en flaska vin till min, fina grejer det.
Tydligen ringde svärmor och frågade om hon fick bjuda oss på pizza idag, ibland verkar mina böner besannas.

Funderar på att snöra på mig mina löpskor och ta en runda med Diva, fast jag vet inte. Diva hatar ju att jogga, och det är väldigt halt ute. Så en promenad istället och en stund på löpbandet kanske vore det bästa. Även skolböckerna vill ju ha min uppmärksamhet!

Har även suttit och tänkt på vilket otroligt otacksammt folkslag svenskarna är, inte alla, men dom flesta. Man får något, och blir sur för att man 'bara' fick det. Och allt är så dåligt. Jag tycker man ska tänka efter vad man egenltigen har och försöka se det som är bra, istället för att se allt som man faktist har!

Denna visdom får sluta detta inlägg!

// Madde

GAAH

Försökt fixat en snygg header sen en timme före mitt första inlägg.
Har provat, om och om igen. Kopierat och pillat med bilder.
Tillochmed laddat ner ett program min 'kloka' syster tipsade mig om, men det var ju cp.
Inte ens hon visste hur man ändrar attribut, och hon påstår sig vara den smarte av oss.
Aja, en god natts sömn kanske gör att jag orkar fortsätta imorgon?
Slutar kl 2 iallafall! Skööönt. Funderar på om jag ska sola då. Är ju så blek att det är pinsamt.
Sen ska Ian få skor! Och Ida skulle hjälpa oss med lite lätt hoppträning :)
Blir nog även pyjamasparty med henne här hemma imorgon.
Ja mamma, vi kommer riva hela lägenheten eftersom vi är två bråkiga och ouppfostrade barn!


Godnatt.

(slänger med en bild på min prins. puss)

Torsdag kväll

   Ja, nu har jag kommit med den briljanta idén att jag och min lillasyster ska starta en blogg tillsammans. Det verkar ju vara populärt, så det går ju att testa. Även om jag kommer framstå som den kloke av oss två, men mig gör ju inte det  något.

   Suttit och sett Sveriges värsta bilförare idag. Man blir rädd ibland, att det finns såna människor ute i trafiken, jag vill verkligen inte möta någon av dom. Om jag hade gett dom körkortet hade jag verkligen skämts.

   Min huvudvärk har gett med sig lite, men inte så mycket. Kan bero på stressen, from. torsdag nästa vecka skriver jag tentamen, totalt antal poäng på dom är 30 hp, ett halvårs kurser alltså.

   Pontus var snäll och åkte på kurs med Elza idag, hade gått hyfsat, lite små hyss hade hon tydligen hittat på, då de tränade inkallning testade hon smita iväg en gång, sedan lydde hon. Min lilla Elza...! Se om han vill äta något då han kommer hem, jag är hungrig, vi åt pås soppa till middag, det är man inte mätt på så länge. Sjukt sugen är jag på pizza, undrar när vi åt det sist...? Fast vi får se vad han säger!



// Madde - den kloke


Torsdag

Jaha, nu har min storasyster fått för sig att vi ska knäcka 40-taggarna i bloggning.

Ansvaret för designen har hon lagt på mig, så ska väl se vad jag kan fixa...

/ Jennifer

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0